Maria Cirneci, Catalin Botezatu si Catalin Scarlatescu lupta impotriva Hepatitei C

Trei vedete de calibru s-au alaturat celei mai ample campanii nationale de constientizare de boala, campanie care militeaza ca romanii sa se testeze, sa isi faca analizele pentru a descoperi din timp daca au Hepatita C.
În Campania Națională Știi de C? pentru conștientizarea gravității hepatitei C s-au implicat personalități media precum Maria Cârneci, Cătălin Botezatu și Cătălin Scărlătescu, oameni care au înțeles cât de gravă este această boală, acum VINDECABILĂ.

Un simplu test îți poate salva viața!

Conform datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, se estimează că la nivel mondial sunt peste 180 de milioane de persoane infectate cu Virusul Hepatic C. Aproximativ 400.000 de persoane mor în fiecare an din cauza acestui virus care în majoritatea cazurilor duce la ciroză și cancer hepatic.

Virusul afectează în principal celulele ficatului, pe care le distruge progresiv, de cele mai multe ori fără a provoca niciun semn sau un simptom.
Conform studiilor, în România există peste jumătate de milion de români infectați cu virusul Hepatic C și care necesită îngrijire.

Hepatita C este acum vindecabila. “Eu am acceptat imediat intiativa de a trage un semnal de alarma, e un an de cand Ileana Ciuculete a plecat dintre noi din cauza unei boli de ficat, asa ca indrum pe toata lumea sa isi faca analizele, daca merg la medicul de familie acest test e gratuit, boala e vindecabila acum, dar trebuie sa ne informam la timp, sa aflam daca avem acest virus”, a declarat Maria Cirneci.

Catalin Botezatu a rezonat si el cu campania: “Mi-a fost suficienta o intalnire cu Prof.
Dr. Adrian Streinu Cercel ca sa inteleg ca acest virus nu da simptome timp de 20 de ani, apoi isi face de cap si e prea tarziu. Campania “Stii de C” militeaza sa ne facem analizele la timp, si mai mult, pune la dispozitie un numar de telefon gratuit unde oameni informati ii ghideaza pas cu pas pe cei care au nevoie de ajutor”.

Cea de-a treia vedeta implicata in proiectul umanitar este Catalin
Scarlatescu: “Noi, bucatarii, ne facem tot timpul analiza asta, in bucatarie sunt tot felul de accidente, te poti taia, e un virus care face ravagii, zilele astea am fost socat sa vad cati oameni au aflat ca il au.
Dar el poate disparea, medicina a evoluat, asa ca va rog sa va testati, va rog sa intrati pe www.stiidec.info [1] si va rog sa sunati la numarul gratuit daca simtiti ca aveti nevoie de suport"

Mai multe detalii despre campanie pe: http://www.stiidec.info

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod