Inovație în tratamentul acneei: terapia cu lumina intens pulsată (IPL)

Contrar așteptărilor, acneea nu este doar o afecțiune a adolescenței, estimându-se că aproximativ 70% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani s-au confruntat cel puțin o dată cu nesuferitele coșuri. Dacă de multe ori terapia convențională cu antibiotice și retinoizi are rezultate slabe, ADENA EFB Beaute este aparatul care aduce o nouă speranță în tratamentul definitiv al acestei afecțiuni datorită tehnologiei de ultima generație pe bază de lumină intens pulsată (IPL).

Acneea poate deveni o problemă frustrantă indiferent de vârstă, mai ales dacă tratamentele clasice întârzie să aducă rezultate fie din cauza rezistenței la antibiotice, fie a multitudinii de reacții adverse apărute în special după tratamentul cu retinoizi. Pe acest fond s-a remarcat terapia cu lumina intens pulsată (IPL), care aduce rezultate superioare în tratarea acneei vulgare prin reglarea activității glandelor sebacee si distrugerea bacteriilor implicate in patogeneza acesteia.

“Tehnologia este disponibilă și în România sub forma ADENA EFB Beaute, cel mai avansat aparat IPL existent pe piață, fabricat și dezvoltat în Franța de o echipă cu  experiență mai mare de 20 ani în terapii bazate pe lumină pulsată.

Utilizat fie în combinație cu tratamentele convenționale, fie ca și monoterapie, IPL-ul este un tratament sigur, puțin dureros ce promite rezultate mai bune în cazurile rezistente sau care prezintă contraindicații la terapiile sistemice sau topice”, explică doamna doctor Adina Șerban, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

ADENA EFB Beaute – principii de functionare

Pornind de la observația clinică a multor pacienți cu acnee, care prezintă o evoluție favorabilă după expunerea la soare, terapia cu lumina intens pulsată (IPL) a devenit unul din tratamentele de succes în acneea vulgară. Rezultatele cele mai bune sunt obținute in cazurile de acnee inflamatorie.

"Acneea, este o afecțiune inflamatorie cronică a unității pilosebacee. In pielea pacienților care se confruntă cu această afecțiune se observa o secreție crescută de sebum și o descuamare accentuate cu obstrucție și formare de comedoane.

Cantitatea mare de sebum atrage dezvoltarea unor bacterii specifice, numite Propionibacterium acnes, ce produc inflamație și secreții purulente. Studiile au demonstrat că terapia prin lumina distruge acest  Propionibacterium acnes prin activarea produșilor săi de sinteză, a porfirinelor”, explică specialistul dermatolog.

ADENA, cel mai avansat aparat IPL existent pe piață, funcționează prin fotocoagulare selectivă, o tehnologie medicală unică și exclusivă EFB Beauté, proiectată și fabricată în Franța. "Pe lângă efectul bactericid se produce și o reducere a mărimii și funcției unității pilosebacee, cu diminuarea secundară secreției de sebum. Gradele de severitate ale acneei sunt în strânsă legătură cu cantitatea de sebum existentă, de aceea scăderea funcției sebocitelor, prin efectul direct termic sau prin fotocoagularea vaselor ce le hrănesc, este esențial.

De asemenea, s-a observant și un puternic efect antiinflamator local dobândit prin reducerea produșilor de inflamație”, a completat doamna doctor Adina Șerban.

Contraindicatii și reacții adverse

Tratamentul cu ADENA EFB Beaute este indicat tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, cu excepția pacienților cu epilepsie, a celor cu stimulatoare cardiace și defibrilatoare interne și a femeilor însărcinate. Ca și reacție adversă în urma tratamentului poate apărea roșeața pielii, efect ce dispare insa rapid, in cateva ore. Pentru rezultate optime sunt necesare între 2 și 5 sesiuni la interval de 1-2 săptămâni. In ceea ce privește măsurile de precauție, pacienții nu trebuie să se expună la soare o lună înainte și după terapia cu IPL, de aceea anotimpul rece este perioada optimă efectuării tratamentelor pe bază de lumină intens pulsată (IPL).

Prețul pentru o ședință de tratare a acneei cu ADENA EFB Beaute diferă în funcție de zona tratată: frunte, obraji și bărbie 500 RON; doar obraji 250 RON; doar frunte 250 RON; doar barbie 100 RON.

In perioada 1 - 30 Decembrie Clinică Hebra Dermatologie oferă o reducere de 25% pentru toate pachetele de tratamente. O ofertă personalizată se poate obține prin contactarea reprezentaților clinicii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod