Informează-te și prețuiește-ți sănătatea - Campanie împotriva prediabetului

Prediabetul se caracterizează prin valori crescute ale zahărului în sânge și de cele mai multe ori, fiind asimptomatic, rămâne nedepistat. În 50% din cazuri, există riscul ca persoanele care se află în faza de prediabet să dezvolte diabet în următorii zece ani. Astfel, Glykofit a lansat campania ,,Prediabetul - Informează-te  și prețuiește-ți sănătatea cu Glykofit!”, o campanie de prevenire a progresului prediabetului și de încurajare a modificării stilului de viață.

Studiile la nivel mondial arată că una din cinci persoane se poate află în faza de prediabet. Conform Consiliului director al Asociației Europene de Diabet (EASD), 11,6% din populație suferă de diabet zaharat, iar 16% de prediabet.
Acesta apare când nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de mare pentru a fi diagnosticat ca diabet zaharat de tip 2. Cu toate acestea, fără modificări ale stilului de viață, progresia este inevitabilă.

Prediabetul afectează atât adulții, cât și copiii și nu prezintă simptome evidente, pentru că indicele glicemiei este în creştere de la an la an și se dezvoltă lent. Diagnosticul prediabetului are la bază testul de toleranţă la glucoză și este foarte important, deoarece oferă posibilitatea de a trata diabetul înainte de a se instala. Pe lângă controlul periodic a indicelui glicemic, se pot observa anumite schimbări în organism, care urmare a creșterii rezistenței la insulină.

Specialiștii au demonstrat că genetica are un rol important, însă excesul de grăsime (în special în zona abdominală) și sedentarismul pot pune în pericol orice persoană.
Factorii de risc sunt greutatea corporală, dimenisiunea taliei, alimentația nesănătoasă, inactivitatea fizică, vârsta, istoricul de familie sau chiar rasa.  Supraponderabilitatea crește riscul prediabetului, deoarece cu cât este țesutul mai gras, cu atât celulele devin mai rezistente la insulină. Un semnal de alarmă poate fi o talie mai mare de 100 cm pentru bărbați și mai mare de 90 cm pentru femei. De asemenea, există un risc mai mare pentru femeile care au dezvoltat diabet gestațional în timpul sarcinii, pentru cele care au născut un copil mai mare de 4,10 kg sau pentru cele care suferă de sindromul ovarului polichistic.


Stările generale care pot fi asociate prediabetului sunt: tensiune arterială crescută, niveluri scazute de lipoproteine cu densitate mare (HDL), un nivel ridicat de trigliceride, dar și tulburările somn, setea, urinarea frecventă, oboseala sau vederea neclară. Glykofit, suplimentul alimentar de la Ropharma, a lansat campania ,,Prediabetul - Informează-te  și prețuiește-ți sănătatea cu Glykofit!”, prin care încurajeză controlul periodic și menținerea indicelui glicemic în parametri normali, prin adoptarea unui regim alimentar sănătos și activitate fizică. Prevenția și tratamentul încă din faza incipientă a prediabetului ajută ca nivelul zahărului din sânge să revină la nivelul normal și astfel, să se evite instalarea diabetului.
Preț recomandat - 21.50 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod