In Romania peste 150.000 de persoane au nevoie de îngrijire paliativă

Tu cum sărbătorești începutul verii ? Te-ai gândit că te poți distra, ca în fiecare weekend, dar să faci și un gest caritabil ? Fundația HOSPICE Casa Speranței organizează pe 3 iunie, la București, un carnaval caritabil, pentru a strânge fonduri destinate copiilor cu boli incurabile.

Un bilet la HOSPICE Carnival costă doar 40 de euro. Puțin pentru o seară de distracție, mult pentru micuții greu încercați de soartă. Costul a două bilete reprezintă suma necesară pentru ca un copil grav bolnav să poată fi internat, timp de o zi, într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE din București sau Brașov, unde beneficiază de servicii complexe de îngrijire paliativă.

Ediția din acest an a HOSPICE Carnival va avea loc vineri, 3 iunie, ora 19.30,  la Grădina Floreasca, situată pe Bd.

Mircea Eliade nr. 16. Află cum poți participa de pe site-ul evenimentului: http://carnival.hospice.ro/.

Evenimentul cuprinde o recepție de bun venit, cină bufet, open bar, un concert live și multe surprize. Gianina Corondan, Jojo, Ana Morodan și Marius Vintilă se numără printre vedetele care ne vor susține și în acest an. Toți banii pe care îi vom strânge din participarea la această petrecere caritabilă vor fi folosiți pentru îngrijirea paliativă gratuită oferită copiilor cu boli incurabile. Două bilete la carnavalul din 3 iunie asigură unui copil o zi de internare într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE”, declară Laszlo Bodor, director de Fundraising și Comunicare în cadrul HOSPICE Casa Speranței.

Atmosfera de la eveniment va fi întreținută de Trupa Lipscani, formată din șase muzicieni talentați.

Ei vor cânta piese proprii și cover-uri diverse, interpretate într-un stil de excepție. Un moment inedit al carnavalului va fi asigurat de artistul Eduard Alexe, un cunoscut suflător de flăcări, care ne-a fost alături și la ediția de anul trecut. In România sunt peste 150.000 de persoane care suferă de boli incurabile. Ei au nevoie de îngrijire medicală paliativă și de consiliere psihologică, pentru ca suferința să le fie mai ușor de suportat. Însă doar 7% dintre ei primesc ajutorul de care au nevoie.
 
În 24 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a oferit îngrijire gratuită pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
În urmă cu o săptămână, HOSPICE Casa Speranței a inaugurat o secție de pediatrie cu servicii integrate, în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Secția are o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, o sală de kinetoterapie și Școala HOSPICE, unde activitățile educaționale sunt concepute individualizat, pentru nevoile fiecărui pacient în parte. În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață.
Numărul pacienților va crește cu 50% în următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod