Impachetarile cu namol indeparteaza stresul

In Dictionarul explicativ a limbii romane la definitia cuvantului stres, gasim urmatoarele: “termen general utilizat pentru orice factor din mediu (traumatism, emoții, frig, căldură etc.) capabil să provoace la om și la animale o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului, determinând uneori îmbolnăviri grave; efect nefavorabil produs asupra organismului ființelor de un factor de mediu”.

Si pentru ca suna ingrijorator, specialistii ne dezvaluie una dintre cele mai eficiente modalitati de combatere a stresului, baile in apa sarata hiperconcentrata si impachetarile totale cu namol.

“Impachetarea totala cu namol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu, produce relaxarea profunda musculo-articulara. Ei i se adauga implicit si relaxarea psihica. De ce? Prin temperatura (cca 42 gr C), dar si prin compozitie si modul de aplicare a procedurii. Namolul include cantitati crescute de clorura de sodiu cu efect de resorbtie a edemelor, activare a circulatiei (organismul initial “inghetat de stress cronic” revine la viata si caldura),in timp ce substantele organice continute (biostimuline, vitamine, acizi humici, auxin – o combinatie de hormoni asemanatori celor feminini estrogen si progesteron) induc virarea dinspre predominant simpatica a sistemului nervos vegetativa spre predominanta parasimpatica  tipica starii de calm si relaxare”, explica medicul de recuperare Suzana Pretorian.

Astfel,  5 sedinte de impachetare cu namol ne asigura starea de calm pentru 6 luni.

Si asta nu e tot. Nu trebuie sa uiti de castigul estetic. Pielea se reenergizeaza, se regenereaza si se catifeleaza. Apa sarata hiperconcentratat extrasa din Lacul Ursu are efecte generale asemanatoare namolului. Apoi, ia aminte ca aici adaugi efectul imersiei in apa si senzatia de plutire (corpul ajunge la pana de 16 ori mai usor imersat in apa sarata hiperconcentrata).

“Efectul caracteristic apei, de reechilibrare a zonelor deficitare sau supraincarcate electromagnetic ale corpului, este mai accentuat in cazul apei sarate hiperconcentrate, prin mecanism ionic si osmotic.

La acestea se adauga memoria informationala a apei (apa inmagazineaza, memoreaza si transmite calitatea mediilor prin care trece sau de unde este adusa). Spre deosebire de apele ce traverseaza medii urbane, intens poluate informational, apa extrasa din Lacul Ursu aduce cu sine calmul, echilibrul si incarcatura intens pozitiva a arealului natural pur al statiunii Sovata”, ne explica medicul specialist de la Danubius Sovata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod