Hraneste retina si protejeaza vederea cu Luteina Forte de la Ropharma

Se spune ca “in casa in care intra soarele pe geam, nu intra doctorul pe usa”, insa dincolo de beneficiile aduse organismului de expunerea la soare, lumina puternica si radiatiile nocive pot afecta retina. Formata din fotoreceptori sensibili si celule nervoase, aceasta este responsabila de vederea centrala si perifeica, vederea in spatii intunecate, observarea detaliilor, diferentierea culorilor, acuitate vizuala si nu numai. Cea mai sensibila zona a ochiului este zona centrala a retinei, cunoscuta drept macula sau pata galbena deoarece pigmentul principal este luteina.

Odata ce imbatranim, celulele cu pigment retinal se deterioreaza din cauza radicalilor liberi din lumina solara si devin din ce in ce mai putin eficiente, retina degenereaza si vederea centrala se pierde treptat.

Ce este luteina si care e rolul sau?

Luteina este o substanta de tip caretenoid (inrudita cu betacarotenul, provitamina A) ce protejeaza macula, actionand ca un filtru optic ce opreste componenta albastra a luminii solare sau artificiale pe care ochiul pana la retina nu este capabil sa o opreasca si de asemenea ca un antioxidant care absoarbe radicalii liberi.

Doza optima de luteina este de 7 mg pe zi si chiar daca obisnuiti sa consumati cantitati mari de fructe si legume, recomandarea oficiala este greu de atins.
De aceea, pentru a mentine o vedere sanatoasa si a reduce riscul unor probleme oculare precum cataracta sau orbirea, mai ales ca organismul uman nu sintetizeaza luteina, ci o asimileaza pe cale nutritiva, este indicat sa consumati galbenus de ou, fasole, porumb dulce, alge si vegetale precum spanac, varza, napi, spanac, broccoli, salata verde, varza de Bruxelles, avocado (cu cat leguma este mai verde, cu atat contine mai multa luteina) sau sa administrati suplimente alimentare.

Luteina Forte este un supliment alimentar de la Ropharma a carui substanta activa principala este luteina, un carotenoid obtinut pe cale naturala din specii de Calendula officinalis (galbenele), la care se adauga Vitamina A (contribuie la mentinerea vederii normale), Vitamina C (contribuie la formarea colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange) si Vitamina E (contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ).
Se administreaza cate un comprimat pe zi, iar pretul recomandat este de 41.08 Lei. Produs disponibil in Farmaciile Ropharma din tara si online, pe www.rophrama-healthcare.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod