Estetica orofacială, inovatie în medicina anului 2018

Estetica orofacială, numită și armonizarea orofacială, a devenit o realitate în practica dentiștilor care au fost instruiți și le-a oferit posibilitatea de a echilibra caracteristicile faciale și funcțiile de bază ale cavității orale. “Astăzi tehnicile medicale urmăresc sa umple și să susțină părți ale feței, să îmbunătățească estetica orofacială și să promoveze simetria facială. Acidul hialuronic este o substanță produsă de corpul nostru și, prin urmare, nu provoacă nici un rău. Totuși, poliodioxanona, cea mai bună sursă de dermosusținere, este resorbabilă. Ele stimulează producția de colagen, ajută la structura pielii și definirea conturului buzelor, este "facelift" fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale”, spune specialistul în estetică orofacială, Florina Dospinescu.

Bichectomia -  Este o operație simplă de recuperare rapidă, constând în eliminarea acumulărilor de grăsime situate sub umărul feței, numite Bula lui BICHAT .
Este un tratament recomandat pentru persoanele care isi musca obrajii in timp ce dorm, iar tratamentul are ca rezultat o fața mai lungă și oferă un efect de blush”, spune medicul specialist.

Lifting cu fire de suspensie PDO -  Tratamentul presupune introducerea unor ace fine incarcate cu fire de polidioxanona(PDO) care raman in piele odata ce acele sunt indepartate. Aceasta metoda bazata pe implantarea de fire multiple resorbabile din PDO prin crearea unei retele vectoriale are efect de lifting, deoarece actioneaza ca suport pentru tesuturi. PDO este un material extrem de sigur, folosit in mod obisnuit in chirurgia cardiaca.
Este resorbabil in totalitate, nu produce reactii alergice si nu are efecte secundare. Pacientii care beneficiaza de lifting facial cu fire de suspensie sunt atat femei cat si barbati cu o piele cu tonus bun, dar care doresc o imbunatatirea a aspectului usor lasat al fetei la nivelul obrajilor, sprancenelor, mandibulei sau gatului. In timp firele se vor resorbi si fibroza va determina un proces natural de regenerare a pielii, de stimulare a secretiei de colagen si elastina”, spune Florina Dopsinescu, medic specialist în estetică orofacială la clinica Dentiful, Doctors of beautiful.

Firele bio-resorbabile sunt aprobate de catre Institutul European pentru testare si certificare, lucru confirmat de certificatul CE; sunt eficiente atat in tratamentele faciale cat si in cele corporale.
Tratamentul este simplu si rapid, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele. Rezultatele sunt de lunga durata, intre 12 si 18 luni. Varietatea dimensiunilor de ace faciliteaza tratamentul, adaptarea la diferite zone si la caracteristicile pacientului. Tensiunea creata de firele resorbabile ofera un efect de lifting vizibil din primul moment. Firele incep sa lucreze imediat, insa efectul cel mai puternic este obtinut dupa 2-3 luni. Este comod, simplu si eficient. Acestea sunt doar câteva exemple de proceduri, dar există câteva inovații în lumea stomatologiei, care vă pot ajuta să aveți o calitate mai bună a vieții.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod