Estetica ginecologica fara bistruriu. Cui se adreseaza si care sunt pasii de urmat?

Efectuată in conditii de maxima siguranta, cu aparatura medicala moderna, estetica ginecologica poate fi acum non-invaziva. Ea nu presupune operatii, taieturi, suturi, sau timpi de recuperare. Iata ce spune Amalia Anghel, Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în ştiințe medicale, despre procedurile de rejuvenare vaginala.
Suntem intr-o continua evoluție, iar tehnica face pași importanti pentru medicina. In zilele noastre, pentru rejuvenarea vaginală se folosește un laser CO2 special, numit Femilift, care emite unda laser sub forma unor pixeli de energie fini. Această energie pixelată aplicată țesuturilor zonei genitale, penetrează și îmbunătațește calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteză de colagen, elastină și prin creșterea vascularizației. Țesuturile tratate vor fi mai ferme, mai elastice, mai rezistente.

Tratamentul se efectuează cu o probă laser cilindrica, mimand forma vaginului, care se introduce în vagin și transmite într-un mod sigur și eficient energia laser pixelată.
Astfel începe tratamentul de remodelare al straturilor bazale ale mucoasei vaginale prin stimularea sintezei de colagen și elastină. Acest proces de remodelare duce la îngustarea canalului vaginal și creșterea tonusului peretului vaginal, avand ca efect o creștere a satisfacției sexuale atat pentru pacientă cat și pentru partener. , spune Amalia Anghel,Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în ştiințe medicale.

Procesul de remodelare crește elasticitatea și lubrifierea mucoasei genitale avand ca efect dispariția/ameliorarea discomfortului spontan sau din in timpul contactului sexual.
Prin remodelarea peretului vaginal, rejuvenarea vaginală ameliorează incontinența urinară ușoară/moderată. Prin creșterea calității mucoasei vaginale și stimularea proceselor imune locale sunt studii care demonstrează rolul pozitiv al rejuvenării vaginale inclusiv în vaginite cronice și infecția HPV.

Cand este recomandat tratamentul laser de rejuvenare vaginală?

- Pacientele cu laxitate vaginală după sarcini, nașteri naturale, epiziotomii sau din alte cauze și care au observat o scădere a satisfacției sexuale
- Paciente cu sindrom urogenital de menopauză (uscare, usturime, arsură, atrofie, lipsa lubrifierii mocoase genitale, contact sexual dureros)
- Paciente care datorită varstei, hormonilor, sarcinilor observă modificări inestetice ale zonei vulvare (laxitate, pigmentare, atrofie, uscare)
- Paciente cu lichen scleros cronic genital
- Paciente cu incontinență urinară ușoară/moderată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod