Dr. Adrian Mina: 5 greșeli elementare pe care le faci de ai probleme cu dinții


Deși ne aflăm în anul 2019, iar accesul la informație este mai facil ca niciodată, medicii stomatologi încă se confruntă cu situații în care pacienții ajung la cabinetul lor abia atunci când este vorba de o urgență, când, de multe ori, este prea târziu pentru a salva dintele afectat.

În plus, din ce în ce mai mulți oameni, chiar și tineri, sunt descoperiți cu probleme parodontale. Acestea, ca și cariile, este necesar să fie descoperite la timp. Medicul stomatolog Adrian Mina enumeră cinci situații des întâlnite care complică situația fiecărui pacient, pornite de la obiceiuri des întâlnite în rândul acestora. Acestea sunt 5 lucruri pe care orice medic stomatolog și-ar dori ca pacienții să le cunoască.

1. Dacă nu te doare, nu înseamnă că nu ai probleme cu dinții.

„Cel mai important lucru pe care pacienții trebuie să îl cunoască despre sănătatea oro-dentară este că lipsa durerii nu exclude niciodată prezența problemelor la nivel dentar. Mulți ajung la medicul stomatolog după apariția durerii, moment în care tratamentul se complică sau nu se mai poate face nimic pentru a salva dintele în cauză. O consultație periodică o dată la 6 luni identifică noile probleme apărute și le tratează în stadiile incipiente, pacientul fiind astfel menajat de durerea care survine în urma evoluției și a complicațiilor”, spune Dr. Adrian Mina.

2. Spală-te corect pe dinți

„Este cel mai simplu și elementar lucru.

De aici pornește totul. Igiena riguroasă este principalul și cel mai important factor în menținerea sănătății dentare. Chiar și după realizarea tratamentelor în clinicile de stomatologie, partea cea mai importantă îi revine pacientului prin menținerea igienei. Lipsa igienei corespunzătoare duce la apariția de noi probleme dentare și la compromiterea lucrărilor anterior realizate ”, mențioenază Dr. Adrian Mina..

3. Ascultă-ți întotdeauna medicul stomatolog!

„O problemă des întâlnită este reprezentată de capacitatea pacienților de a înțelege caracterul de individualitate a fiecărei persoane.
Acest lucru se traduce prin faptul că fiecare pacient necesită un anumit tip de tratament pentru rezolvarea problemelor dentare. În această situație, tratamentele și dorințele exprimate de pacient trebuie să fie în balanță cu particularitățile acestuia, iar, dacă acest lucru nu este realizabil din motive medicale, tratamenul propus de medicul stomatolog trebuie să primeze în fața dorințelor și a tratamentelor nerealiste.”, adaugă Dr. Adrian Mina.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod