Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

Vara aceasta, special pentru copii, Danone lanseaza Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase: Capsuni si Piersici. Datorita ambalajului practic si compact, noul Danonino de Baut poate fi consumat oriunde si oricand!
Ca si celelalte produse din gama, Danonino de Baut contine calciu si vitamina D, pentru o absorbtie crescuta a calciului si formarea unor oase puternice. Scheletul unui copil se reinnoieste in proportie de pana la 100% intr-un an, comparativ cu doar 10% la adulti. Daca in acest proces de reinnoire nu se asigura un aport adecvat de calciu care sa alimenteze continuu procesul de dezvoltare osoasa, pot sa apara consecinte pe termen lung, de exemplu rahitism, intarzierea cresterii. Studiile arata ca majoritatea copiilor din Romania au deficit de aport alimentar de calciu si vitamina D, in contextul in care obezitatea in randul celor mici este in crestere cu 5 – 8% si se inregistreaza din ce in ce mai frecvent diabetul de tip II la copiii (desi in trecut acesta se intalnea doar la adulti).

Conform rezultatelor studiului MAMMI*, efectuat in 2008 pentru a evalua carentele alimentare ale copiilor din mediul urban, 93% dintre copii au fost identificati cu deficiente de aport de calciu si aproape toti cu deficit alimentar al vitaminei D.
Astfel, calciul din alimentatia a 9 din 10 copii cu varsta intre 3 si 6 ani este in medie 524 mg/zi fata de un aport standard recomandat, de 800 mg pe zi.

La fel de critic stau lucrurile si in cazul aportului de vitamina D, rezultatele aratand faptul ca 99,7 % dintre copii au deficiente si la acest nutrient. Aportul mediu de vitamina D reprezinta, conform rezultatelor studiului, doar un sfert din doza zilnica recomandata, de 200 UI pe zi.

In contextul datelor studiului MAMMI, putem trage concluzia ca, prin consumul zilnic al unei sticle de Danonino iaurt de baut, aportul alimentar de calciu poate fi completat pana la valoarea recomandata, iar de vitamina D este completat cu 45% din doza zilnica recomandata, imbunatatind semnificativ statutul nutritional al copiilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod