Cum scapi de kilogramele în plus la menopauză?

Orice femeie care avansează în vârstă și se apropie de menopauză  începe să piardă din cantitatea de estrogen, una din consecințe fiind și kilogramele în plus care se adună în zona mediană. Grăsimea din zona abdominală are nu doar un aspect inestetic, dar și un risc crescut pentru infarctul miocardic, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de colesterol, cât și alte condiții inflamatorii. Specialistii platformei de informare Alături de Tine la Menopauză vin cu recomandari de diete pentru reducere greutății apărute o dată cu instalarea menopauzei.

De ce este atât de greu să pierdeți kilograme în timpul menopauzei?

Cauzele care joacă un rol important în creșterea în greutate pe parcursul menopauzei includ:
•    Fluctuațiile hormonale – ambele nivele ridicate și foarte scăzute de estrogen pot duce la creșterea depozitelor de grăsime.
•    Pierderea masei musculare - acest lucru se întâmplă din cauza vârstei, a schimbărilor hormonale și a scăderii activității fizice.
•    Somnul insuficient - majoritatea femeilor au probleme cu somnul în timpul menopauzei, iar lipsa  somnului este legată de creșterea în greutate.
•    Rezistența crescută la insulină - Femeile devin adesea imune la insulină o dată cu înaintarea în vârstă, ceea ce face ca pierdea în greutate să fie mai dificilă.

Ce dietă este cea mai eficientă?


Un deficit scăzut de calorii este necesar pentru pierderea în greutate.
Cu toate acestea, reducerea caloriilor crește prea mult pierderea de masă musculară, ceea ce accelerează scăderea ratei metabolice care apare odată cu vârsta. Cercetătorii au examinat obiceiurile alimentare ale femeilor aflate la menopauză, înscrise într-un studiu de pierdere în greutate. Ei au identificat câteva caracteristici comune femeilor care își doreau să scape de kilogramele în plus și să se mențină în formă. În topul listei se află renunțarea la deserturi și la băuturile cu un conținut ridicat de zahăr, urmate de limitarea cantității de carne și de brânzeturi, consumând mai multe fructe și legume, care conțin multe fibre.

Multe studii au arătat că dietele sărace în carbohidrați sunt excelente pentru pierderea în greutate, și sunt, de asemenea, benefice pentru a reduce grăsimea abdominală. Un studiu realizat de Societatea Americană de Nutriție a ajuns la concluzia că o reducere modestă a carbohidraților din dietă are efecte benefice asupra compoziției organismului, asupra distribuției de grăsime și a metabolismul glucozei.
Deși dietele mediteranene sunt bine cunoscute pentru îmbunătățirea sănătății și reducerea riscului de boli de inimă, studiile arată că pot fi benefice și pentru cei care își doresc să piardă în greutate. Dietele mediteranene se bazează pe mâncarea tradițională pe care oamenii din țări precum Grecia sau Italia obișnuiau să le mănânce în urmă cu 50-60 de ani. Acestea constau în alimente precum ouă, nuci, semințe, legume, lactate, pește, ierburi, fructe de mare și ulei extra-virgin. Zahărul, îndulcitorii și toate alimentele procesate sunt total excluse din alimentație.  Studiile realizate de Asociația Canadiană Medicală au ajuns la concluzia că o dietă mediteraneană fără restricții de energie poate fi utilă în reducerea riscurilor de obezitate centrală și de hiperglicemie la persoanele cu risc crescut de boli cardiovasculare.

Un studiu efectuat pe femeile aflate la menopauză a raportat o pierdere în greutate semnificativă și îmbunătățiri în domeniul sănătății în cadrul unui grup atribuit unui regim alimentar vegetarian.
Obiectivul acestui studiu a fost de a evalua efectul unei diete vegane, cu un conțint scăzut de grăsime, comparativ cu dieta Programului Național de Educație a Colesterolului, dietă de menținere a greutății, pe parcursul a 2 ani.  Studiul a ieșit favorabil, dieta vegetariană fiind asociată cu o mai mare pierdere în greutate decât cea realizată de Programul Național de Educație a Colesterolului. Cu toate acestea, o abordare vegetariană mai flexibilă, care include produse lactate și ouă a dovedit rezultate uimitoare la femeile mai în vârstă.

Planovin te ajută să revii la greutatea de dinainte de menopauză, dar și pentru a putea ține kilogramele sub control. Pret - 27.25 lei cutia cu 30 de plicuri.  Fibrele sunt nutrienți importanți care oferă multiple beneficii organismului și se găsesc în alimentele de origine vegetală. Între scăderea în greutate și aportul de fibre există o strânsă legătură: digestia este încetinită, se instalează mai rapid senzația de satietate, iar efectele pozitive se mențin pe termen lung.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod