Cum să-ţi începi bine ziua?

O zi bună începe cu un mic dejun sănătos. O dietă echilibrată şi sănătoasă înseamnă să mănânci 4-5 mese pe zi, inclusiv cea mai importantă dintre ele – micul dejun. Consumul regulat al micului dejun asigură o dezvoltare armonioasă, îmbunătăţeşte concentrarea, te ajută să te simţi mai bine la locul de muncă sau la şcoală. Micul dejun ar trebui să asigure 20-25% din energia necesară organismului.

Din păcate, aproximativ o treime din români nu mănâncă la micul dejun. Mai mult, procentul celor care nu mănâncă dimineaţa este mai mare în rândul tinerilor, în special al femeilor .

Acest lucru este, de cele mai multe ori, o consecinţă a obiceiurilor nesănătoase şi a stilului de viaţă agitat. Micul dejun hrănitor ar trebui să conţină cereale, produse lactate, fructe şi legume. Un mic dejun sănătos este format nu numai din ceea ce mâncăm, ci şi din ceea ce bem. Este, deci, necesar să adăugăm un pahar de suc de fructe, legume sau fructe şi legume la micul deju.

Un om sănătos se trezeşte dimineaţa cu poftă de mâncare; organismul este “flămând” şi necesită un aport de energie. Este bine să profităm de acest lucru şi să programăm mesele pentru întreaga zi.

Dacă organismul va primi porţia adecvată de vitamine, minerale, proteine şi grăsimi, acesta va funcţiona bine până spre seară, fără să apară acele “pofte” greu de controlat. Micul dejun este esenţial şi poate să conţină fructe şi legume. Ele nu sunt doar o sursă valoroasă de antioxidanţi, ci şi de fibre şi apă. Cum pot fi incluse aceste produse în dieta de zi cu zi? Consumă zilnic un pahar de suc de legume sau un suc de fructe şi legume. Sucul sau mousse-ul reprezintă alegerea potrivită atunci când nu ai timp pentru micul dejun.
Aceste produse îţi vor hrăni “creierul” şi îţi vor permite să ai o dietă sănătoasă şi echilibrată.
”, afirmă nutriţionistul Şerban Daman.
O modalitate bună de a asigura organismului energia necesară pentru funcţionarea corectă este consumul de mousse. Mousse-ul este un produs complet natural, obţinut exclusiv din fructe şi legume, bogat în nutrienţi şi fibre, disponibil într-un ambalaj practic, uşor de luat oriunde.

Micul dejun echilibrat şi completat de un pahar de suc 100% sau mousse te va ajuta să eviţi problemele de concentrare, durerile de cap şi iritabilitatea cauzate de scăderea glucozei din sânge.
Masa de dimineaţă asigură bunăstarea şi energia necesară pentru întreaga zi. “Produsele sănătoase şi hrănitoare consumate dimineaţa oferă organismului energie, rezistenţă, performanţe mai bune pe plan intelectual şi fizic.”, completează nutriţionistul Şerban Daman.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod