Cum identifici margarina de generaţie nouă la raft?

În comerţ se găsesc mai multe tipuri de margarină care au un conţinut diferit de ingrediente. Poţi identifica uşor margarinele de generaţie nouă (margarinele tartinabile, de calitate)  prin citirea cu atenţie a etichetei. În lista de ingrediente nu trebuie să apară grăsimile parţial hidrogenate. În plus, grăsimile esenţiale Omega 3 şi 6 sunt, de obicei, menţionate pe etichetă.

Margarina de generaţie nouă sau margarina tartinabilă de calitate este recomandată de instituţii internaţionale şi naţionale de nutriţie şi sănătate ca parte a unei alimentaţii echilibrate.
Ea este un amestec de uleiuri vegetale naturale, cu puţină grăsime vegetală şi cu apă. Fiindcă în reţete diferite se folosesc uleiuri diferite (de la uleiul de floarea soarelui, la cel de rapiţă, de măsline sau in)  şi margarina poate avea un conţinut diferit de grăsimi esenţiale - Omega 3 şi Omega 6. De preferat ar fi să alegem margarina bogată în Omega 3, pentru că aceasta este grăsimea esenţială care lipseşte cel mai adesea din meniul nostru. Omega 3 şi Omega 6 sunt grăsimile care nu pot fi produse de organism, dar sunt necesare pentru a funcţiona normal: sunt implicate în dezvoltarea corectă a organismului, în menţinerea colesterolului în limite normale şi, implicit, în păstrarea sănătății inimii.

 
Este foarte important să ştim cum să identificăm o margarină tartinabilă de calitate (margarină de generaţie nouă). De aceea, este indicat să se citească cu deosebită atenţie eticheta produsului înainte de achiziţonare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod