Consumul de cerealele integrale la micul dejun, asociat cu un stil de viață mai sănătos

Două treimi din populația Europei sare peste micul dejun cel puțin o dată pe săptămână, fără să ia în considerare că este cea mai importantă masă a zilei, care oferă organismului nutrienții necesari pentru a funcționa de la primele ore.
Cercetările arată că un consum frecvent de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, contribuind la o alimentație echilibrată și la un stil de viață sănătos.

29% dintre adolescenții din Europa, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sar adesea peste micul dejun . Dintre cei care au, însă, obiceiul de a lua micul dejun, 60% consumă pâine și cereale. Totuși, doar într-o mică proporție acestea sunt reprezentate de variante integrale.

Consumul de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, conform studiului menționat mai sus, și, totodată, creșterea consumului de lactate și fructe.
În plus, prin consumul de cereale crește aportul unor nutrienți importanți în alimentație, precum: fibrele, vitaminele și mineralele.

Importanța cerealelor integrale într-o alimentație echilibrată


Cerealele reprezintă o parte importantă din alimentația zilnică. Ghidul pentru alimentația sănătoasă a României, publicat de Societatea Română de Nutriție, recomandă un consum zilnic de 6 - 11 porții de cereale și produse derivate, din care cel puțin jumătate trebuie să fie cereale integrale.

”Studii recente au arătat că un consum regulat de cereale integrale contribuie la menținerea greutății corporale normale, la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat de tip 2.
Beneficiile asupra sănătății   s-au observat la un consum zilnic de cel puțin 50g de cereale integrale”, susține Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Fiind păstrate toate părțile bobului de grâu, inclusiv germenele și învelișul, cerealele integrale aduc în alimentație substanțe nutritive importante (fibre, vitamine, minerale și grăsimi esențiale).


Cerealele integrale, principalul ingredient din cerealele de mic dejun Nestlé


”La Nestlé, ne străduim să oferim un mic dejun mai bun în fiecare zi, un mic dejun nutritiv, gustos și ușor de preparat.
Am ascultat întotdeauna dorințele consumatorilor și am îmbunătățit continuu rețetele, am scăzut conținutul de zahăr și pe cel de sare și am fortificat produsele cu vitamine și minerale, precum vitamina D, calciu și fier. O inovație importantă a fost introducerea cerealelor integrale ca ingredient principal în rețetele de mic dejun, inovație care a necesitat o investiție majoră, în așa fel încât să depășim barierele tehnice și să putem oferi produse de o calitate superioară”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager Nestlé România - divizia Cereale de mic dejun.

Ca parte a angajamentului Nestlé de a îmbunătăți continuu rețetele, cerealele integrale reprezintă ingredientul nr.
1 în toată gama de cereale de mic dejun, marcate cu simbolul verde Nestlé. În plus, produsele nu conțin arome artificiale sau coloranți artificiali.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod