Consultatii gratuite pentru pacientele diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin

Pacientele diagnosticate sau având suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de  consultații gratuite în cadrul seminarului “Terapia Fibroamelor Uterine”, care va avea loc joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17:00, la Centrele de Excelență ARES.

Dr. Rareș Nechifor, singurul medic român acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine, va oferi pacientelor informații esențiale despre operația minim invazivă, fără recidivă, despre cauzele acestei afecțiuni și va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor.

 
În prezent, în România, peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

De asemenea, vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani. Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină, aceasta având o rată de succes intervențional de 98%.

Acest seminar permite pacientelor accesul direct și specializat la informații vitale pentru sănătatea acestora.

De aceea, mă bucur să le pot ajuta cu toate detaliile de care au nevoie. Fibromul uterin reprezintă o afecțiune serioasă, care, în prezent, poate fi tratată minim invaziv, procedura de embolizare fiind o opțiune alternativă celei chirurgicale și se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar.
De asemenea, nu există recidivă.
“, explică Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog Centrele de Excelență ARES.

Coordonator al Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară A Fibromului Uterin – singurul centru de excelență din Sud – Estul Europei, Dr. Rareș Nechifor a tratat cu succes peste 10.000 de paciente suferind de fibrom uterin.  Seminarul gratuit, parte a campaniei naționale “Ramai femeie! Spune NU histerectomiei”, organizată de Centrele de Excelență ARES, va avea loc joi, 21 ianuarie, de la ora 17:00, în cadrul Spitalului Ponderas din București, bulevardul Nicolae G.

Caramfil Nr. 85 A, etaj 5, sala Amfiteatru. La seminar pot participa 35 de paciente, cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin. Înscrierile la acest eveniment se pot face contactând numărul 0745.355.437, în limita locurilor disponibile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod