Congresul East Meets West 2019 - excelența în tratarea bolilor cardiovasculare

Specialiștii cardiovasculari și EndoVasculari din SUA și Europa au răspuns afirmativ pentru a treia oară medicilor români la invitația de a participa la cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2019, care abordează excelența în tratarea bolilor cardiovasculare.

După succesul înregistrat la edițiile anterioare, nume de referință din medicina mondială se vor reuni la București, între 26 și 28 septembrie la Hotel Marriott.


Scopul principal al Congresului este acela de a oferi șansa participanților români de a sta față în față cu lideri de opinie internaționali din domeniu ce vor împărtăși din cunoștințele, opiniile lor, dar și din secretele profesionale.
Așa s-a întâmplat anul trecut când prin intermediul unei transmisiuni în direct, cei prezenți în sală au putut urmări corecția unei coarctații aortice cu un dispozitiv inovator realizată de o echipa mixtă româno-suedeză, la un pacient refuzat de centrele de specialitate din România.


Și anul acesta vor fi făcute cunoscute tehnici și tehnologii de ultimă generație pe plan global ce vor ajuta la tratarea mai eficientă a pacienților.


Mai mult decât atât, vor fi aduse în discuție subiecte actuale din domeniul chirurgiei cardiovasculare minim invazive, specialiștii români având șansa să vină în contact cu ultimele noutăți și descoperiri în domeniu care vor fi prezentate de specialiștii din occident.


”Congresul de chirurgie cardiovasculară și endovasculară reunește specialiști români și străini, cu 40 de speakeri din Europa Vest, Europa de Est, SUA, dar și alți 40 de speakeri de prestigiu din România.

Temele cele mai importante abordate vor fi: chirurgia minimal invanzivă , terapia endovasculara sau progrese în cardiologia intervențională: corecții valvulare endoscopice sau robotice, implant de valve transcateter, proceduri endo- vasculare. Sub egida Academiei de Științe Medicale din România, a Univ. Lucian Blaga Sibiu, dar și a Facultății de Medicină Titu Maiorescu din București” - a declarat Conf. Univ. Dr. Horațiu Moldovan șeful secției Chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Sanador București și Președintele 2019 al congresului East Meets West 2019.


Bolile cardiovasculare  reprezintă prima cauză de mortalitate în România, iar această manifestare științifică susținută sub egida Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculara (ISEVS) are un dublu rol : unul științific, de a aduce împreună lideri de opinie internaționali cu  specialiști de referință din România dar și rolul de semnala autorităților din domeniul sanitar și mass media decalajul enorm care există în momentul de față între șansa la viață a pacienților cu boli cardiovasculare în România și șansa la viață a pacienților din celelalte state ale Uniunii Europene, a afirmat conf.

dr. Victor Costache, președintele Societății Romande de Chirurgie Endovasculara.


În România sunt finanţate, la ora actuală, doar 5000 de operaţii cardiovasculare în toată ţara pentru un necesar de 16.000 iar 1.000 de copii mor anul din cauza malformațiilor congenitale, în lipsa unui tratament adecvat . De asemenea, fondurile alocate de către CNAS și MS pentru o intervenție reprezintă doar 10 la sută din ce alocă țări că Franța sau Germania și 40 la sută din ce alocă alte țări din Europa de Est; consecința directă face din România campioană în Europa la număr de pacienți decedați din cauza bolilor cardiovasculare.


Medicii sunt în continuare îngrijorați și de numărul mic de  transplanturi de cord în România.  8.transplanturi au fost efectuate în 2018 pentru un necesar de peste 100.


Mai multe informații despre eveniment și despre înscrieri găsiți pe siteul  www.srcet.ro 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod