Centrul de Diagnostic și Tratament Provita lansează platforma Health360

Proiectul Health360 subliniază importanța unui diagnostic corect și a unui tratament personalizat, într-un singur loc

Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita lansează platforma www.health360.ro, o platformă dedicată exclusiv pacienţilor, cu informaţii avizate de o echipă multidisciplinară de medici. Health360 îşi propune să acopere ariile medicale fundamentale care au ca simptom principal durerea, dar şi specialităţi de nişă. Echipa multidisciplinară din spatele platformei Health360 este condusă de Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, singurul specialist în Terapia Durerii din România, acreditat de Institutul Mondial al Durerii. Printre medicii care formează echipa multidisciplinară a Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, se mai numără:


  Dr. Dorin Bica, medic specialist Neurochirurgie
  Dr. Ionuț Gobej, medic specialist Neurochirurgie
  Dr. Andrei Ursache, medic primar Ortopedie și Traumatologie
  Dr. Victor Diaconu, medic primar Chirurgie Metabolică
  Conf. Dr. Cristian Daniel Alin, medic primar Chirurgie Generală
  Dr.

Alina Teodoru, medic specialist Medicină de Familie
  Florentina Moraru, specialist Fiziokinetoterapie

„De când m-am întors în țară și am înființat Centrul de Diagnostic și Tratament Provita am întâlnit cazuri de pacienți care fie au ajuns în stare gravă pentru că au refuzat medicina clasică în favoarea medicinei alternative, recomandată pe internet, fie nu li s-a identificat corect cauza bolii și au fost tratați necorespunzător o lungă perioadă de timp sau ar fi putut fi tratați prin alte metode conservatoare sau non-invazive, fără să fi ajuns la chirurgie deschisă. Aceste cazuri ne-au determinat pe mine și pe colegii mei să arătăm un plus de grijă față de pacienți și să lansăm acest proiect prin care vom fi alături de ei zi de zi atât online, cât și în cabinet atunci când au nevoie. Foarte mulți români aleg să se autodiagnosticheze și să se trateze singuri după ce au citit păreri neavizate pe diverse forum-uri.
Astfel, se poate ajunge la cazuri grave, în care viața pacientului atârnă de un fir de ață –  de la o simplă durere de cap ce nu a fost investigată și diagnosticată la timp, la un cancer de creier în stadiul 4”, a spus Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, singurul specialist în Terapia Durerii acreditat de Institutul Mondial al Durerii.


Medicii din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Provita oferă pacienților suport 360, atât în cabinet, cât și în mediul online, prin platforma Health360.


Conținutul acestei platforme va fi unul pe înțelesul tuturor și va evidenția faptul că, spre exemplu, un simptom poate avea mai mult de 20 de cauze. Un diagnostic corect pentru fiecare pacient se face numai  după o evaluare completă în cabinetul unui medic de specialitate.


Odată ce pacientul a trecut pragul Centrului de Diagnostic Provita, afecțiunea îi va fi evaluată multidisciplinar, el beneficiind de un diagnostic corect și de un tratament personalizat, într-un singur loc.


Totodată, în cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, Health360 înseamnă și prevenție. Pacienții care ajung aici pot beneficia de un program special conceput atât pentru bărbați, cât și pentru femei, personalizat în funcție de vârstă și de istoricul medical. “Este vorba despre un program complex și eficient, realizat după ghidurile internaționale, cu scopul de a preveni cele mai frecvente afecțiuni medicale – boli cardiovasculare, anumite maladii canceroase, sindrom de burn out/epuizare, instabilități musculare majore și multe alte situații medicale în care se poate afla pacientul. Acest program presupune analizarea riguroasă a stării de sănătate, într-un singur centru medical, într-o singura zi, cu ajutorul unui medic coordonator. Acesta stabilește fiecărui pacient un program personalizat, face recomandările pentru investigații și ajută pacientul să se integreze în circuitul consulturilor multidisciplinare ale unei echipe de medici specialiști cu experiență.

Odată înrolat în acest program, medicul coordonator devine un administrator al sănătății pacientului pe termen lung. Pacientul este rechemat și urmărit anual cu examinările ulterioare necesare, asigurând astfel continuitatea și integritatea actului medical”, a completat Dr. Ovidiu Nicolae Palea.


Centrul de Diagnostic și Tratament Provita în 2017
Ideea lansării platformei Health360 a venit și pe fondul creșterii business-ului Centrului de Diagnostic și Tratament Provita. În 2017, cifra de afaceri înregistrată a fost de aproape 20 de milioane de  lei, în creștere cu 170% față de anul precedent.


În total, în cadrul celor 3 sedii ale Centrului de Diagnostic și Tratament Provita s-au făcut 27.000 de consultații medicale, au fost 8.000 de investigații imagistice și 1.000 de spitalizări de zi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod