Cele mai eficiente metode prin care putem avea dinti albi si stralucitori

Dintii albi si stralucitori au devenit un criteriu de frumusete si sanatate foarte important pentru adulti, adolescenti si chiar copii.

O dantura frumoasa ne va ajuta sa zambim cu mai multa placere, ne ofera incredere si transmite inconstient o stare de bine. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a explicat prin ce proceduri cum putem dobandi un zambet de care sa fim mandri sau daca il avem, cum sa il pastram cat mai multa vreme.

1.   Albirea profesionala

Realizata in 1-3 sedinte, cu ajutorul lampii profesionale, albirea dentara este o procedura sigura, eficienta si foarte rapida: rezultatele apar imediat dupa prima vizita la cabinet.

Procedura implica si aplicarea unei substante care sa indeparteze sensibilitatea dentara, insa aceasta este posibil sa apara totusi pentru o perioada variabila de timp.

“Rezultatele unei sedinte de albire profesionale vor dura de la 6 luni pana la un an. Dupa procedura este posibil sa apara o senzatie de o sensibilitate pentru o zi sau doua, insa aceasta va disparea odata ce tubulii dentinali (porii dintilor) se vor inchide din nou. Din pacate, dintii au tendinta de a reveni la culoarea initiala pe masura ce timpul trece, astfel incat tratamentele de intretinere vor fi uneori necesare pentru a intretine aspectul alb al danturii”, explica specialistul ortodont.

2.   Fatetele dentare

Fatetele dentare reprezinta solutia cea mai rapida, de lunga durata, dar din pacate costisitoare, care ofera schimbarea cu cel mai mare numar de nuante de alb.
“Foarte important inainte de a opta pentru aceasta procedura este sa intelegem ca aplicarea fatetelor este ireversibila: procesul implica slefuirea dintilor”, atentioneaza doamna doctor Mihaela Dan.

3.   Detratrajul, periajul si air-flow-ul

Aceste proceduri recomandate a fi efectuate periodic indeparteaza tartrul si coloratiile superficiale produse de cafea, tutun sau alte alimente care pateaza, insa nu albesc coloratiile interne produse de medicamente sau de diverse afectiuni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod