Cat de sigura este albirea dintilor?

Dr. Oana Florea, medic stomatolog cu competenta implantologie orala, dezbate subiectul mult controversat al albirii dintilor. Circula o serie de teorii conform carora nu ar fi bine sa ne albim dintii intrucat substanta respectiva ataca smaltul dentar si provoaca aparitia cariilor prin slabirea densitatii lui. Medicul stomatolog Dr. Oana Florea mentioneaza insa ca tehnologia a evoluat si ca nu se mai folosesc substantele de albire din trecut care, intr-adevar, aveau si efecte nedorite.
“In prezent, albirea dintilor este sigura deoarece tehnologia a evoluat foarte mult, in ajutorul pacientilor. De-a lungul timpului s-au folosit, insa, diferite  substante, unele dintre ele extrem de daunatoare sanatatii dentare. In albirea modern (Bleaching), smaltul dentar este decolorat prin intermediul oxigenului activ, care actioneaza asupra pigmentilor depusi la acest nivel (oxidare). Acesta actioneaza strict asupra pigmentilor si nu asupra smaltului, care ramane nemodificat. Astazi, pentru albirea profesionala se folosesc peroxizii: peroxidul de hidrogen (la abirea in cabinet) si peroxidul de carbamida (la abirea realizata acasa).
Singurele efecte secundare sunt sensibilizarea dentara la variatii de temperatura timp de 24 de ore, ori, in unele cazuri, rare iritatii nervoase ale dintilor pentru scurt timp. Acestea pot fi ameliorate prin fluorizari locale.Albirea profesionala efectuata in cabinet are avantajul ca albeste dintii mai intens si efectul tine mai mult timp, in comparatie cu metodele pentru acasa. De asemenea, substantele folosite sunt mult mai concentrate, aplicate doar pe dinti, protejand gingia cu o substanta special.
Albirea este mai rapida si efectuata sub controlul vizual al personalului de specialitate”
, declara medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea  este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.   
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod