Cat de important este sa folosim irigatorul bucal!

Marile probleme de sanatate ale dintilor apar din pricina igienei precare. Periajul incorect realizat face ca resturile alimentare sa atace dintii si gingiile, aparand astfel cariile si inflamatiile gingiilor.
Pe langa periajul clasic, este indicat sa curatam spatiile interdentare cu ata dentara si folosind irigatorul bucal.

Este vorba de un dispozitiv pe care il umplem cu apa de gura, ori chiar apa normala, si care curata perfect, prin jet, zonele greu accesibile.

Dr. Oana Florea, medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, ne spune de ce este bine sa folosim dusul bucal, in special daca avem deja lucrari dentare. 

Ca si regula de baza, curatarea spatiilor interdentare este la fel de importanta ca si curatarea suprafetelor dentare libere.
La nivelul spatiilor interdentare se formeaza placa bacteriana, la fel de rapid ca si la nivelul suprafetelor ocluzale. Bacteriile gasesc aici suficiente substante hranitoare, astfel crescand riscul aparitiei cariilor si al inflamatiilor gingivale.  Periuta dentara nu are acces in zonele interdentare, indiferent de tipul utilizat (manuala sau electrica,astfel ca igiena dentara e ingreunata.  Pe langa ata dentara si periutele interdentare, irigatorul (dusul) bucal reprezinta o metoda ajutatoare certificata, care nu poate inlocui insa celelalte metode, ci cu siguranta le poate completa cu succes.
 In special purtatorii de aparate ortodontice, implanturi sau punti dentare, cat si  persoanele cu dizabilitati motorii, intampina greutati la folosirea metodelor  comune de igienizare. In aceste situatii irigatorul bucal poate fii de un real folos atat pentru indepartarea resturilor alimentare, cat si pentru spalaturi locale in situatia unor inflamatii gingivale
”, declara medicul stomatolog Oana Florea. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod