Campanie umanitara pentru procedura de reconstructia mamara

Procedurile de reconstructie mamara si augmentare sunt tot mai des intalnire si nu sunt deloc simple. Tot mai multe femei apeleaza la ele. Insa informarea este cea mai importanta. Femeile trebuie sa stie sa ia decizii pentru ele, sa stie care sunt riscurile la care se supun, care sunt cele mai bune produse pentru ele etc. Despre toate si mai mult decat atat, ne spune in cele ce urmeaza Beatrice Popovici, intiatoarea campaniei estioinvingatoare.ro si cea care a pus umarul la un proiect care aduce zambetul pe buze in viata multor femei.

Sunteti initiatoarea campaniei estioinvingatoare. Care este mesajul principal al acestui proiect?

Este prima mea campanie si este o campanie de suflet! De-a lungul carierei mele ca reprezentant Mentor in Romania, am intalnit foarte multe femei cu probleme, cazuri care m-au impresionat enorm. Cand am gandit campania mi-am dorit tare mult sa le arat ca exista variante dupa operatia de mastectomie, alternative de care trebuie sa se informeze pentru a-si relua fluxul natural al vietii. Trebuie sa stie despre procedura de reconstructie a sanului, ca exista si ca se poate face gratuit! Pe site exista o lista cu spitalele unde aceasta reconstructie se poate face si conditiile de aplicare.

De ce ati ales sa va implicati intr-un astfel de program?

Pentru ca, programul sustinut de CNSAS demarase, medicii erau foarte incantati de el, dar nu aveau paciente! Si, atunci am zis, de ce sa nu facem o astfel de campanie sa informam? Voi, presa, oricum sunteti de mare ajutor pentru ca ne sustineti si va multumim enorm!

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o pacienta ca sa fie inclusa in acest program?

Toate informatiile se regasesc pe site-ul estioinvingatoare.ro.

Este vorba de o un dosar de analize necesare, precum si de acordul echipei de medici, in sensul ca fara acordul din partea medicului curant si oncolog nu va putea merge mai departe spre reconstructie.

Ce ne puteti spune si despre procedura de augmentare?

Augmentarea mamara sau, popular, operatia de marire a sanilor este focusul nostru in acest an! Firma noastra comercializeaza cele mai bune proteze mamare care exista pe piata mondiala la ora actuala! Este, de asemenea, o procedura despre care pacientele nu se informeaza decat de la medic, iar eu cred ca trebuie sa aiba tot bagajul de informatii inainte de a ajunge in cabinet, pentru a-si lua decizia intelept. Procedura in sine presupune o serie de masuratori realizate de chirurgul estetician in functie de ce isi doreste pacienta, se alege o proteza de forma rotunda sau anatomica. Pentru a putea face o astfel de operatie, pacienta trebuie sa isi faca analize de sange, RX pulmonar si o ecografie mamara. Daca analizele sunt perfecte, dupa explicarea avantajelor si a dezavantajelor unei astel de interventii, atunci se poate face operatia. Pentru mai multe detalii legate de operatia de augmentare, garantie post operatorie gasiti pe www.proteze-mamare.ro.

Cat dureaza perioada de refacere?

La carte scrie 2-3 saptamani, dar depinde de la pacient la pacient.

Recuperarea post operatorie poate dura si 2 zile, in sensul ca ele isi pot relua activitatea obisnuita, pot conduce, face diverse treburi prin casa. Doctorul oricum recomanda: fara sport, fara miscar ibruste, fara ridicari de greutati, purtarea unei bustiere.

Ce riscuri sunt?

Este un aspect despre care pacientele trebuie sa se informeze si sa discute cu medicul. Cele mai cunoscute complicatii pot fi: serom-ul, contractura capsulara, ruperea protezei, operatii chirurgicale suplimentare-reinterventie, rezultate cosmetice nesatisfacatoare, infectia, sensibilitatea la nivelul mamelonului. Pacienta trebuie sa stie ca ele exista, sa le cunoasca si sa intrebe despre ele.

Ce trebuie sa stie pacientele? Ce tipuri de implant exista si care este cel mai bun? Sau mai putin nociv?

Protezele sunt de doua tipuri: rotunde si anatomice, iar continutul si textura poate fi diferita. Nu exista implanturi personalizate! Adica, orice firma serioasa nu produce implanturi in urma unor masuratori facute pacientelor. In urma masuratorilor, medicul se uita intr-un catalog de unde alege forma si volumul protezei. Unele companii care exista sau apar peste noapte pe piata au gel siliconic industrial sau sunt facute in medii necorespunzatoare, nesterile! As recomanda pacientelor sa aleaga o firma care exista de multa vreme pe piata, care are stabilitate, studii medicale solide si bugete alocate cercetariilor stiintifice.

Cand vorbesc de studii medicale, as vrea sa mentionez, pacienta ar trebui sa intrebe medicul despre firma de proteze, despre studii la: contractura capsulara, serom, reinterventie, ruptura. Cohesivitatea gelului, textura sunt cateva din caracteristicile de baza ale protezelor.

Cum vedeti demersul dumneavoastra in urmatorii ani?

Multi apropiati m-au intrebat anul trecut cand am demarat Campania de CSR “Esti o invingatoare! de ce nu am ales sa investesc banii in alte mijloace care sa duca la cresterea business-ului. Anul acesta pentru ca incerc sa comunic pacientelor cat de importanta este informatia inainte de orice forma de implant sau procedura care tine de chirurgia estetica, mi s-a intamplat acelasi lucru. Conduc acest business din decembrie 1999 si suntem lideri de piata pentru ca avem cele mai bune produse. In tot acest timp mi-am dat seama ca problemele pacientelor sunt aceleasi, se repeta in bucla, iar nimeni nu ia atitudine sa le faca transfer de putere. Ele trebuie sa fie stapane pe sanatatea lor, nu lasate doar pe mainile medicilor. Trebuie sa invete sa puna intrebari, sa asculte raspunsuri si sa faca parte din echipa decizionala. Fie ca vorbim de reconstructie sau de augmentare, acesta este demersul meu si se va repeta pana cand vom fi mai multi care cred inel, iar rezultatele nu vor inceta sa apara.



Care este cea mai mare satisfactie pe care ati avut-o pana acum?

Anul acest Romger Medical, compania pe care o conduc, a fost premiată de Mentor Worldwide LLC, Johnson&Johnson Company, pentru cea mai mare creștere în 2015 in zona CEE! Ei sunt un suport si un partener excelent pentru mine, in tot ceea ce fac. Apoi, sunt cursurile pe care le organizez pentru clienții mei, campania de reconstrucție mamară, iar acum, campania de educație privind decizia de augmentare sunt doar câteva din lucruile frumoase care mi s-au întâmplat până acum.
       

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod