Bristot Gentile Dewaxed Coffee, singura cafea blândă cu stomacul

Oamenii de știință au descoperit că substanțele ceroase din învelișul bobului de cafea sunt greu de digerat și devin iritante la nivelul mucoasei gastrice. Eliminarea acestor substanțe ceroase reprezintă un tratament inovator, denumit “dewaxing” sau “deparafinare”, aplicat cafelei neprăjite. Rezultatul este o cafea mai delicată și mai ușor de digerat, dar care păstrează toate proprietățile benefice ale unei băuturi energizante pentru corp și minte.

Astfel a fost creată Bristot Gentile Dewaxed, o cafea mult mai bine tolerată de stomac.
Selectarea atentă a originii materiilor prime și conținutul său redus de substanțe ceroase le îngăduie acum tuturor iubitorilor de cafea să savureze o ceașcă de espresso delicios și surprinzător de aromat.


Principiul care stă la baza cafelei dewaxed sau deparafinate

Cofeina reprezintă compusul “vedetă” al cafelei, însă această băutură mai conține și alte substanțe, cum ar fi ”ceara” din învelișul bobului, care acoperă 0,2% - 0,3% din totalul lipidelor din cafea.


Studiile care au analizat compoziția substanțelor ceroase din cafeaua verde Arabica au demonstrat că acestea sunt ”iritante” la nivelul mucoasei gastrice și pot provoca probleme digestive, în special persoanelor cu sensibilități sau celor care consumă cantități mari de cafea. Aceste substanțe sunt greu de digerat pentru că devin solubile doar la temperaturi de aproximativ 65°C și ca atare nu sunt ușor de asimilat de catre organismul uman, în faza de digestie.
De asemenea, s-a constatat că în soiurile de cafea Arabica există un conținut de substanțe ceroase care variază între 500 și 2370 mg/kg, în timp ce în soiul Robusta, conținutul este mai scăzut (între 565 și 1120 mg/kg).
În cazul cafelei care a fost depozitată timp de 30 de ani, conținutul variază între 30 și 625 mg/kg.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod