Beneficiile incredibile ale masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ

Probabil că nu mai este o surpriză pentru tine, dar tocmai de aici vin rezultatele. Masajul cu bambus te ajută să arăți mai bine și să te simți mai bine tocmai pentru că, în esență, el interesează sistemul nervos vegetativ.

În continuare o să-ți explicăm și cum se întâmplă punctual această legătură. „Masajul cu bambus nu este doar despre modelarea exteriorului, ci mai ales despre transformarea interiorului. În acest context, putem vorbi despre efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ, cel care asigura echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu”, explică tehnicianul maseur Dănuț Bujor.


Ce este sistemul nervos vegetativ?
Pentru a înțelege care este legătura dintre masajul cu bambus și sistemul nervos vegetativ, este important să vedem cu ce se ocupă acesta din urmă.

„Sistem nervos controlează funcțiile importante vieții organismului (funcțiile vitale), ca de exemplu: activitatea cardiacă, presiunea sanguină, procesul de digestie și procesul de schimburi între organism și mediu. De asemenea, acest sistem nervos mai poate coordona alte organe ca organele sexuale sau mușchii globului ocular. Sistemul nervos vegetativ mai poate influența sistemul nervos central și sistemul nervos periferic”, explică Dănuț Bujor.


Acestea fiind spuse, iată cum aflăm că masajul cu bambus, prin hidratare musculară profundă și prin drenajul limfatic, trimite vibrații către sistemul nervos simpatic, apăsând butonul de ”reset”.

Vibrațiile trimise prin intermediul mușchilor contribuie astfel la calmarea sistemului nervos simpatic și activarea sistemului nervos parasimpatic.


Ce simți după ce pleci de la o ședință de masaj cu bambus?
„Rezultatele vin sub forma unei stări de relaxare, în timp ce sistemul digestiv este stimulat, lucru ce duce la o creștere a metabolismului. În același timp, sistemul limfatic este motivat să elimine toxinele și apa în exces din organism într-un timp mai scurt”, explică Dănuț Bujor.


Așadar, iată că acest tip de masaj nu este doar o metodă care te ajută la nivel estetic, este mai ales o metodă de vindecare, de regăsire a echilibrului amenințat de suprastimularea dată de mediul în care trăim.


Nu uita! Atunci când ai grijă de sănătatea ta, pe plan fizic, mental și emoțional, rezultatele devin imediat evidente pe chip și pe trup.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod