Aproximativ 50% dintre copiii care merg la dentist se prezintă cu urgențe dentare

Potrivit unui studiu realizat de rețeaua de clinici Dent Estet 4 Kids, aproximativ 1/2 dintre copiii care se prezintă la medicul stomatolog ajung cu urgențe dentare, acuzând dureri foarte mari, principalul motiv fiind amânarea vizitei stomatologice.
Dent Estet aniversează 10 ani de când a inaugurat prima clinică Dent Estet 4 Kids în București, moment care marchează lansarea, în premieră, în România a conceptului de stomatologie privată dedicată exclusiv copiilor. 

În ultimii zece ani, peste 38.000 de pacienți au fost tratați în cele 5 clinici Dent Estet 4 Kids și Dent Estet 4 Teens.  

Conform studiului derulat de Dent Estet, incidența cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puțin trei dinți în 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentiști din România, cariile afectează aproape 70% dintre copii până la vârsta de 19 ani.  

Studiul realizat de Dent Estet mai arată că 90% dintre tinerii români cu vârste între 10 și 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenți prezintă probleme gingivale și are nevoie de aparat dentar. 

„Observăm o schimbare în bine în ceea ce privește comportamentul părinților față de îngrijirea dinților copiilor, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu zece ani. Crește numărul copiilor care vin la stomatolog și, mai mult decât atât, scade vârsta la care aceștia se prezintă pentru prima dată la medicul dentist. Cu toate acestea, încă este nevoie de eforturi consolidate și constante în ceea ce privește educația părinților și a copiilor despre prevenție și importanța îngrijirii orale de timpuriu.
Totodată, este nevoie de o mai bună informare a populației cu privire la efectele negative ale netratării dinților de lapte asupra întregului organism, acestea dezvoltându-se extrem de rapid și în mai puțin de 2 luni putând afecta întreg dintele, până la nerv, lucru care duce la inflamație, apoi infecție și durere, dar și la tratamente mai complexe și mai costisitoare în viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet.  

În prezent, Dent Estet deține cinci clinici dedicate exclusiv serviciilor de stomatologie pentru copii și adolescenți în București (3), Timișoara (1) și Sibiu (1), în care lucrează peste 100 de persoane, dintre care 40 sunt medici, care și-au dedicat cariera acestei specialități. Copiii beneficiază în aceeași clinică de întreaga arie de tratamente dentare de care pot avea nevoie, de sprijin psihologic și soluții pentru a depăși eventualele stări de anxietate care pot apărea odată cu vizita la medicul stomatolog pediatru. 

„Odată cu deschiderea Dent Estet 4 Kids acum zece ani, prima clinică specializată în stomatologie pediatrică din România și din Europa de Est, ne-am asumat rolul de promotori ai acestui tip de medicină, în care copiii beneficiază de experiențe frumoase. Aici ei sunt tratați într-un spațiu specializat, într-un ambient specific nevoilor lor, de echipe cu pregătire în comunicarea cu copiii și de medici care lucrează exclusiv cu copii, bucurându-se de tratamente cu materiale speciale, aduse în premieră în România, precum coronițele dentare Sprig.
Cu alte cuvinte, ne-am dorit să le oferim copiilor din România tratamente personalizate, materiale și aparatură specifică, la standardele clinicilor de stomatologie pediatrică din SUA sau Europa”, a adăugat dr. Oana Taban.   

Peste 170 de pacienți vizitează în fiecare zi clinicile, iar odată cu cea mai nouă clinică Dent Estet 4 Kids inaugurată la Sibiu, numărul acestora se va apropia de 200. În fiecare lună, numărul pacienților noi care trec pragul clinicilor Dent Estet dedicate copiilor este de 470. 

Mai mult, Dent Estet 4 Kids este prima și singura clinică de medicină dentară dedicată copiilor din România care deține un departament de Anestezie Generală Asistată (ATI) integrat, echipat conform cerințelor și standardelor din spitale, unde au fost tratați până acum peste 2.500 de copii. Anestezia generală este o soluție folosită în cazul copiilor foarte mici, cu afecțiuni complexe care le pun în pericol sănătatea întregului organism. Aceasta se realizează într-un mediu controlat 100% de către o echipă de medici specializați în Anestezie și Terapie Intensivă 

10% cadou aniversar la serviciile Dent Estet 4 Kids
Pentru a marca cei zece ani aniversari, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, clinicile Dent Estet 4 Kids își vor întâmpina pacienții cu cadouri aniversare la o serie de investigații și tratamente. 

Majoritatea tratamentelor și materialelor folosite în clinicile Dent Estet 4 Kids sunt utilizate în cele mai mari clinici de stomatologie pediatrică din SUA și Europa.
Printre tratamentele de care pacienții pot beneficia se numără obturații colorate, coronițe dentare biocompatibile din zirconiu integral, sigilări dentare, servicii de radiologie, tratamente ortodontice interceptive și tehnici de tratare a copiilor anxioși, precum inhalosedarea.         

***

Despre DENT ESTET:
Grupul DENT ESTET este încă de la înființare, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei 19 ani, echipa s-a extins la un număr de 300 de specialiști, dintre care peste 90 sunt medici. Aceștia au tratat de-a lungul timpului 75.000 de pacienți. DENT ESTET deține 10 clinici stomatologice multidisciplinare în București, Timișoara și Sibiu, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelență unice în România (Implant Division, Esthetic Division și Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnică dentară digitală Aspen și 2 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile. Toate acestea reunesc un număr de 57 de cabinete pe o suprafață totală de 3000 de metri pătrați, care includ si 3 săli de chirurgie complet utilate și 3 centre de diagnostic și radiologie digitală cu expunere minimă la radiații. 
Recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat anul trecut prima clinică dentară complet digitalizată din România și cel mai mare centru Planmeca Digital Academy. 
Printre inovațiile majore aduse pe piața din România se numără DENT ESTET 4 KIDS (2008) și DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și, nu în ultimul rând, Asociația Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela căreia se desfășoară cursurile primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară.
Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din țara noastră.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:
www.dentestet.ro
www.de4kids.ro
www.de4teens.ro 
www.dentalmanagers.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod