Apa vindecătoare provine de la Herculane!

Ai încercat vreodată tratamentele pe bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Acestea, combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetetoterapie, crioterapie și masaje, ameliorează și vindecă nenumărate afecțiuni și boli din sfera locomotorie, nervoasă, digestivă, respiratorie. Vino la Băile Herculane, la Diana Resort și bucură-te de toate bogățiile pe care ți le oferă această stațiune.

Apa care vindecă

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase îți vor completa starea de bine. Acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, orice urmă de tensiune este  îndepărtată.


Apele minerale sunt indicate atât în cură externă, cât și în cea internă. Totodată, la Diana Resort, există un foraj de mare adâncime, care aduce la suprafață un izvor termal propriu.  

Află că, din punct de vedere al compoziției chimice, apele sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase. Ele au chiar și un grad scăzut de radioactivitate, ceea ce ajută foarte mult în tratament. ”Clima stațiunii este continental-moderata, localitatea este situată la o altitudine de 160 m, adică este este în topul climatului mediteranean, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa. Cel mai mare atuu? Ionizarea negativă a aerului. Efecte benefice asupra organismului? Acești ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori și circulatori perturbați în urma efortului.

Tot ei cresc rezistența organismului la efort și la stres.”, spune medicul balneolog Viorel Silvoșeanu de la baza de tratament Diana Resort.

Atuurile băilor cu sulf

De ce să optezi pentru băile cu sulf? Care sunt atuurile lor? Apa sulfuroasă pe care o găsești la Diana Resort în Baile Herculane are o forță incredibilă prin conținutul bogat de hidrogen sulfurat. Acesta este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, pentru ca apoi să se elimine prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave și ajută totodată la resorbția lor, precum și la producția de  anticorpi.

Beneficiile apelor de la Băile Herculane sunt nenumărate. Pe lângă combaterea stresului, ele mai tratează afecțiuni reumatice – degenerative, afecțiuni respiratorii și ginecologice, cât și diabetul zaharat ( 15 minute petrecute în baia sulfuroasă scad glicemia).

Ingerată, apa sulfuroasă îi poate ajuta pe cei supraponderali să scadă în greutate și tratează afecțiunile gastrice ( funcționează în cazul gastritelor hipoacide - apa are efect coleretic și elimină surplusul), stimulează colecistul leneș și ajută bila să circule mai bine. Aplicată local, apa sulfuroasă tratează afecțiunile oftalmologice precum conjuctivitele și blefaritele, dar și bolile dermatologice precum psoriazisul.”, adaugă medicul balneolog Viorel Silvoșeanu de la baza de tratament Diana Resort.

Nu uita! Băile cu sulf se fac în urma recomandării medicului.

Ce poți face concret la Băile Herculane?

Află că, în scop profilactic poți face gimnastică acvatică în bazinele cu ape termale sulfuroase. Avantajul? Poți preveni și corecta:
- slabă adaptare la factorii termici (maini și picioare reci);
– deficiențele constituționale la nivelul aparatului locomotor (scolioze, cifoze, hiperlaxitate, instabilitate capsulo-ligamentara);
–  afectarea organismului de lucrul în frig, umezeala, curenți de aer
– sedentarismul
– poziția greșita a corpului

O altă calitate a mediul magic, vindecător, de la Herculane? Climatoterapia, excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic și/sau intelectual.

Află mai multe detalii despre terapii pe www.dianaresort.ro.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod