Albirea dentara - una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice


Facebook Twitter Comenteaza
Albirea dentara - una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice

Albirea dentara este cea mai solicitata procedura stomatologica din Statele Unite si in ultimii ani a devenit din ce in ce mai cautata si in Romania. Albirea dentara este o curatare profunda a structurilor dure dentare bazata pe actiunea peroxidului de hidrogen. Substanta activa se comercializeaza sub forma de gel si poate avea concentratii diferite.

Albirea dentara actioneaza asupra dintilor naturali vitali, avand rezultate mai slabe pe dintii fara nerv si niciun rezultat pe lucrarile dentare. Albul obtinut este un alb natural si depinde foarte mult de culoarea initiala a dintilor.

Doar un medic dentist poate decide concentratia gelului necesar si timpul de expunere. Inainte de albirea dintilor este necesara o igienizare profesionala ( detartraj, periaj, airflow).

Albirea se poate realiza in clinicile de stomatologie cu un gel mai concentrat activat de o lampa speciala, cu laser sau la domiciliu cu gutiere personalizate si cu o substanta de concentratie redusa. Pe toata perioada albirii se recomanda evitarea consumului alimentelor si bauturilor pigmentate. Aceasta restrictie este valabila inca 48 de ore de la ultima sedinta de albire, dar pentru a mentine rezultatul pe termen lung este necesara o precautie legata de pigmentii alimentari.

Dintii pot avea o usoara sensibilitate trecatoare pe perioada albirii, fara o afectare a smaltului dentar.
Clinica New Dental recomanda albirea dentara realizata sub indrumarea medicului stomatolog.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod