Ai slabit rapid? Ce faci cu sanii lasati?

Slabitul rapid, dorit de majoritatea femeilor care au probleme cu kilogramele in plus, are efectele lui negative. Pe langa efectul yo-yo des intalnit, sanii lasati sunt, probabil, in topul neplacerilor.
Ce putem face ca sa scapam de acest complex? "Operatia de ridicare a sanilor este o solutie", explica chirurgul plastician, dr. Florin Juravle.

Ptoza sanilor (sanii lasati) are 3 grade de gravitate, clasificare facuta in functie de pozitia complexului areolamamelonar in raport cu santul inframamar (submamar).  Aceasta clasificarea este foarte importanta si reprezinta un instrument important in alcatuirea planului operator de catre chirurg.

"Tehnica de ridicare a sanilor difera functie de gradul ptozei; cu cat ptoza este mai grava cu atat numarul de cicatrici rezultante va fi mai mare. Daca sanul este lipsit de volum si ptoza este relativ mica, corectia sanului se poate face doar prin introducerea unui implat siliconic, care prin umplerea volumului va estetiza glanda mamara si o "va aseza" intr-o pozitie satisfacatoare. In acest caz singura cicatrice care rezulta este cea din santul inframamar. Daca ptoza este mai mare si sanul este lipsit de volum, atunci, odata cu introducerea implantului trebuie excizata si pielea care este in surplus, incizia si respectiv cicatricea care va rezulta fiind periareolara (in jurul areolei). In cazurile de ptoza grava cicatricea periareolara este insotita de o alta cicatrice verticala si uneori de inca una care va fi pozitionata in santul inframamar (cicatrice in "T" inversat)", explica medicul estetician.

Lifting de sani cu sau fara implant?


Aici este o alta discutie, spune medicul estetician Florin Juravle. "Daca sanul dumneavoastra este lipsit de volum in totalitate iar surplusul de piele este mare cu areola si mamelonul cazute mult, atunci cu siguranta veti avea nevoie de lifting cu implant. Daca sanul dumneavoastra este ptozat mai mult sau mai putin, dar volumul acestuia este semnificativ atunci liftingul nu va necesita obligatoriu si montarea unui implant pentru ca se poate ascensiona chirurgical volumul deja existent", conchide specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod