Adevărul despre semințele prăjite de floarea soarelui! Ce se întâmplă dacă mănânci semințe des

Adevărul despre semințele prăjite de floarea soarelui! Ce se întâmplă dacă mănânci semințe des

Semințele de floarea soarelui sunt extrem de populare în rândul românilor. Potrivit unor statistici, românii consumă anual peste 15.000 de tone de semințe și sunt pe locul doi în lume la acest capitol, după spanioli.
Romania sta bine si la productia de seminte de floarea soarelui: anual se fac peste doua milioane de tone, adica un sfert din cantitatea produsa in intreaga Uniune Europeana. Putini stiu insa ce efecte toxice poate avea consumul de seminte prajite de floarea soarelui.

Modalitatea preferata a romanilor de preparare a semintelor de floarea soarelui este prajirea si sararea lor. Insa putini stiu ca tocmai acest lucru face ca semintele sa devina toxice.

Consumul de seminte prajite cu sare face ca organismul sa ingereze o cantitate de sare de pana la 15 ori mai mare decat doza zilnica recomandata.
Acest lucru poate duce insa la aparitia fibrozei, primul stadiu al leziunilor ficatului.

De asemenea o cantitate mare de sare in organism afecteaza destul de grav functionarea rinichilor, deoarece sarea se depune pe peretii acestora, iar filtrarea sangelui nu se mai face corespunzator. Acest lucru genereaza alte probleme, precum retentia de apa si inflamarea tesuturilor din cauza acumularii toxinelor in corp. Citeste continuarea pe kanald.ro

kanaldro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod