5 paşi pentru un periaj dentar corect

Spalatul pe dinti este, pentru multi dintre noi, o practica comuna, un gest reflex, o activitate pe care o facem aproape inconstient. Te trezesti de dimineata, te speli pe dinti, ai mancat la praz... daca ai cum, te speli pe dinti, te pregatesti de somn... stii deja, te speli pe dinti. Cam acestea sunt, in mare, momentele cand spalatul e dinti este obligatoriu.
Ce trebuie sa faci ca sa-ti cureti eficient dintii? Dr. Ligia Muntianu, medic stomatolog al clinic Smile Focus ne explica, care sunt cei 5 pasi pentru un periaj dentar corect.

1. Un periaj complet al dintelui, trebuie sa dureze cel putin 3 - 4 minute. Pare mult, insa numai asa ai certitudinea ca ai curatat bine toate resturile strase care, in timp, iti distrug iremediabil dantura.

2. Ai grija la zona dintre gingie si dinte. Desi pare usor, periatul dintilor chiar impune putina concentrare, asta daca vrei sa nu ratezi nicio zona.

3. Felul in care periuta de dinti ataca suprafata dintelui este, iarasi, foarte importanta.
Instrumentul sa se afle la 45 de grade fata de dinte, iar miscarile pe care le faci sa fie circulare.

4. Important: periuta ta de dinti trebuie inlocuita la fiecare 3 luni. Perii trebuie sa fie moi sau foarte moi, astfel ca sa impiedice eventualele traumatisme. In plus, dusul bucal, folosit din ce in ce mai des, trebuie sa fie setat a cea mai mica intensitate.

5. Foloseste ata dentara. Este singura care reuseste sa patrunda in cele mai ascunze zone dintre dinti si singura capabila sa scoata resturile de acolo.
Bacteriile care raman pe dinti in zona dintre ei sunt principalele responsabile de aparitia cariilor dentare. Ceea ce este si mai neplacut este ca aceste carii aparute intre dinti, nu se descopera decat foarte tarziu, atunci cand vorbim despre mai bine de jumatate de zona distrusa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod