4 probleme cu care femeile se confruntă primăvara

Primăvara este sezonul care aduce nevoia de schimbare în rândul femeilor. Fie că vorbim despre igiena intimă, managementul greutății, astenia de primăvară sau de un refresh al organismului, Academia de Sănătate Ropharma abordează toate aceste aspecte în cea de-a doua lecție de pe platformă și în eBook-ul asociat acesteia. Obiectivul este de a informa în privința riscurilor la care se expun femeile în acest sezon și de a oferi câteva sugestii prin care starea de bine poate fi îmbunătățită.

Igiena intimă necesită o atenție mai mare în sezonul cald deoarece, prin frecventarea piscinelor, crește riscul de perturbare a echilibrului florei vaginale, dar și contactarea de bacterii. “Femeile ar trebuie să poarte lenjerie de bumbac, să își facă toaleta cel puțin o dată pe zi și după fiecare scaun cu apă și cu săpun sau cu substanțe care să le spele extern în zona perineală, să meargă la medic o dată pe an chiar dacă nu au simptome, pentru că sunt anumite boli care nu dau dureri, nu dau sângerări, dar pot să afecteze grav statusul lor”, explică Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center.

Ropharma vine în ajutor cu gama Lady Health, singurele produse de pe piaţa din România care au la bază filtratul de iaurt probiotic (TS-2L).

Acestea ajută la protejarea zonei intime feminine, eliminarea mirosului neplăcut şi la echilibrarea pH-ului florei vaginale, oferind o stare de propețime şi confort pe durata întregii zile.

Un altă problemă care le preocupă pe femei este silueta perfectă. După anotimpul rece, asociat cu lipsa de mișcare, nerespectarea unei diete potrivite și abundența grăsimilor sau dulciurilor,  care a lăsat în urmă cateva kilograme în plus, dorința de a pregăti corpul pentru perioada verii este mai intensă ca oricând. În acest sens, specialiștii recomandă inulina, o fibră conținută în mod natural în organismul uman, care poate ține sub control tentațiile culinare. Cercetările au demonstrat că 6 g de inulină au aceeaşi capacitate de supresie a poftei de mâncare cu echivalentul a 260 calorii.

Pagosten vine în sprijinul persoanelor care se luptă cu surplusul de kilograme, afecţiunile adiacente acestuia, dar şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate. Suplimentul alimentar este destinat managementului greutăţii corporale şi îmbunătăţirii metabolismului – „motorul” ce transformă caloriile în energie”, explică Florența Crețu, specialist Ropharma.

Trecerea dintre anotimpuri, schimbările factorilor climatici din mediul înconjurător, dar și schimbările regimului alimentar pot provoca o stare de indispoziție generală.

E ceea ce numim astenie de primăvară, caracterizată prin oboseală sau insomnie, imposibilitatea desfășurării acivităților zilnice, dar și cearcăne și irascibilitate.

Astenia de primăvară poate lua foarte ușor forma unei depresii, de aceea ea nu trebuie ignorată, ci prevenită și tratată corespunzător. În acest sens, două modalități eficiente sunt exercițiile fizice și petrecerea timpului în aer liber. De asemenea, o alimentație care să cuprindă multe fructe și legume va aduce un boost de vitamine și energie de care organismul are nevoie. Evitarea cafelei și hidratarea corectă sunt la fel de importante, dar și consumul unor suplimente alimentare care să redea starea de confort fizic și psihic”, adaugă Florența Crețu.

Nutradose Relax este o formulă exclusivă ce are la bază principii active naturale care acționează benefic asupra sistemului nervos, inducând o stare de liniște și calm și instalarea unui somn odihnitor. Extractele standardizate cu absorbție rapidă din Mușețel, Păducel, Floarea pasiunii, Mac Californian, Valeriană, Lămâie și Hrișcă alcătuiesc un cocktail unic, 100% natural ce asigură inducerea relaxării și a stării de bine, a confortului psihic, calmului și echilibrului pentru o viață armonioasă.

Radicalii liberi acționează în mod constant, deteriorând celulele și provocând îmbătrânirea.

Din fericire însă, corpul nu cedează cu ușurință atacurilor acestor radicali liberi. El dă naștere unui arsenal de apărare, compus din enzime și alte produse chimice numite antioxidanți. Aceștia sunt proiectați din punct de vedere chimic să anihileze radicalii liberi distructivi, acționează împiedicând formarea acestora, nimicindu-i și reparând slăbiciunile, ceea ce reprezintă un proces formidabil și omniprezent în organism. Însă și antioxidanții au nevoie de refacere, iar consumul de suplimente alimentare, vitamine și alți constituenți stimulează indirect enzimele să revitalizeze sistemele de detoxifiere a organismului ce ucid radicalii liberi.

În acest sens, Resveravit are o puternică protecție antioxidantă: reface nivelul de glutation (cel mai important antioxidant al nostru) și protejează ADN-ul. De asemenea, reduce tulburările circulatorii periferice, reduce tulburările ischemice cerebrale și oferă protecție împotriva degenerării neuronale. În plus, acesta acționează și ca protector cardiovascular (previne infarctul, îmbunătățind microcirculația coronariană) și normalizează nivelul colesterolului (prin îmbunătățirea fracției de colesterol bun) și a glucidelor în sânge și oferă și o puternică tonifiere vasculară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod