3 lucruri pe care nu le stiai despre albirea dintilor

Albirea dintilor este, din pacate, considerate inca un moft. Insa nu este. Albirea dintilor este una dintre cele mai importante masuri de preventie, deoarece fiecare albire presupune un detartraj si un priaj profesional, prin urmare vizitele la dentist inseamna si un control de rutina care va indeparta orice problema.

Albirea dintilor se poate face si cu 10 nuante

Daca in urma cu cativa ani albirea dintilor insemna 2-4 nuante, acum tehnica moderna a avansat mult, in parte si datorita preocuparii crescande pentru aceasta procedura estetica.

Procedura albirii folosind acest laser este una extrem de simpla, rezultatele fiind uimitoare - se realizeaza albiri ale dintilor si de pana la 10 nuante. De exemplu, folosirea laserului EPIC pentru albirea dentara scurteaza cu mult timpul de tratament – timpul mediu de albire este de 20 de minute, fiind solutia cea mai eficienta si minim invaziva disponibila pe piata”, a declarat Claudiu Lupascu, medic stomatolog coordinator la LLL Dental.

Mentinerea dintilor albi acasa

"Daca vrei sa faci o schimbare graduala sau sa mentii cat mai mult efectul albirii profesionale, exista metode prin care poti face asta acasa.

Albirea se poate realiza si acasa, fiind necesara confectionarea in laboratorul dentar a unei gutiere care se aplica pe dinti. In aceasta gutiera se aplica gelul pentru albire. Gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi pana la obtinerea rezultatului dorit, dar se pot folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet", mai explicat dr Claudiu Lupascu, de la LLL Dental.

Albirea nu se termina in cabinet

“Procedurile de cosmetica dentara se realizeaza cu rezultate spectaculoase, insa pentru a va bucura cat mai mult timp de dintii dumneavoastra curati, va recomadam sa renuntati la fumat si sa evitati consumul de lichide si mancaruri care contin coloranți.

Pentru a va pastra dantura curata si sanatoasa puteti apela la remediile naturale, adica consumul de fructe si legume crude, cum sunt merele si morcovii, deoarece acestea indeparteaza resturile alimentare de pe suprafata dintilor si maresc producerea de saliva (agentul de auto-curatare al dintilor). Si, foarte important, nu uitati de vizitele periodice de igienizare, care sunt obligatorii pentru a va putea pastra sanatatea si frumusetea dintilor”, a declarat medicul Claudiu Lupascu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod