ZEN – trăieşte viaţa ca o artă

Cum ne gestionăm emoţiile negative? Cum facem față stresului și ne dobândim liniștea interioară? Este posibil să învățăm să preţuim clipa și să ne bucurăm de viață? Să creăm și să oferim în viața noastră timp de calitate?

Trăim într-o lume haotică în care prezenţa stresului, lipsa echilibrului şi a armoniei interioare îşi pun amprenta asupra vieţii noastre de zi cu zi. Avem alternative reale? Haideți alături de noi pe urmele marilor maeștri asiatici ai Zenului, pentru a explora, prin intermediul titlurilor colecţiei Zen a Editurii Herald, răspunsurile la această întrebare.

Editura Herald are plăcerea de a vă invita marţi, 28 martie, ora 18:30, la Librăria Seneca Anticafe (Str.

Arhitect Ion Mincu, nr.1, Bucureşti) la „Zen – trăieşte viaţa ca o artă” -  un eveniment în cadrul căruia ve-ti afla raspunsuri la provocările omului contemporan, făcând apel la tradiţie.

Dacă am defini Zenul ca o artă, unii ar spune că este o artă a meditației, altii – o artă a contemplației și doar puțini că este arta de a trăi. Shunryu Suzuki spunea: când faci ceva trebuie să faci deplin, arzând ca pe un rug încins, să nu lași nicio urmă a ta în lucrul făcut. Să fii deplin și să te stingi deplin, în fiecare gest sau în absența lui.
Aceasta este arta de a trăi în libertate totală. În Zen trecerea de la absolut la concret este lină, imediată, între creat și non-creat nu există decât o bătaie a ploapei. În Zen, de la simțire la gândul care se ivește, la gestul – sau absența lui – care îl împlinește, nu există decât… respirație. Respirația este măsura vieții, obiect atât al concentrării, cât și al uitării. Postura realizează adevărata natură a ființei.

Zazenul este condiția normală a corpului și a minții – liniște, stabilitate, echilibru, armonie… Experiența zazenului ne permite să descoperim veritabila forță din interiorul nostru.
Nu este nici tensiune, nici relaxare, doar libertatea adevărată și armonie.
” - Taisen Deshimaru

In cadrul evenimentului vei afla despre beneficiile practicii Zen, despre cum ne putem gestiona emoţiile negative, despre cum învăţăm să preţuim clipa şi să petrecem timp de calitate. Vor sustine momente artistice: demonstratie de Tai-Chi, Daoyin (meditatie in miscare) si dans chinezesc, oferite de ARTASIA (Academia de Arte Asiatice). Invitaţi: Florentina Opriş, preşedinte al Asociaţiei pentru o Viaţă Sănătoasă, Marilena Constantinescu, traducătoarea unor titluri din colecţia Zen și practicant Zen, Bogdan Brumă, traducător şi instructor Aikido şi Răzvan Damian Ming, preşedinte al Academiei de Arte Asiatice – Artasia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod