Tendinţe de primavară-vară: retro-romantic, sporty-chic şi imprimeuri florale!

Asocieri neasteptate de imprimeuri, o paleta “apetisanta” de culori, texturi si aplicatii pretioase, stilul sporty-chic, logo-uri vizibile si imprimeuri florale sunt cateva dintre “ingredientele” folosite de designeri si de marile case de moda pentru a trasa tendintele in materie de moda ale anului 2014.
Stil retro-romantic, nuante pastelate

Celebra casa de moda britanica, Burberry a impus prin colectia “English Rose” stilul retro-romantic, in care noul si vechiul, matul si transparentul, materialele subtiri si groase au fost combinate armonios. Dantela englezeasca si cea macramé au fost asociate cu casmirul, bumbacul, matasea si lana merinos, intr-o colectie in care eleganta atemporala a fost asigurata de hainele cu linii minimaliste. Rochiile pe corp cu taietura sub genunchi au fost combinate cu cardigane si mantouri supradimensionate, iar fustele "pencil" cu aplicatii pretioase au fost asociate cu bluze transparente, din matase sau bluze din dantela. In paleta cromatica a colectiei au predominat rozul trandafiriu, lavanda, movul liliachiu, menta, galbenul pal, bejul si rozul-zmeura, cateva dintre nuantele vedete ale acestui an.

O paleta coloristica pudrata, in care predomina nuantele de caramiziu, lila si tabac. Piesa de rezistenta a colectiei este o jacheta din piele intoarsa cu detalii specifice trench-ului, combinata cu pantaloni cigarette si bluza cu imprimeu floral este propunerea brand-ului Liu Jo pentru acest sezon.
Rochiile transparente, din voal ofera un aer boem colectiei, fiind completate de piesele din dantela, tricotajele fine si piesele din bumbac.
Imprimeuri florale, nuante puternice

Just Cavalli a mizat pe un amalgam de detalii florale, juxtapuneri de imprimeuri digitale, jeans prespalat si animal print. Pentru linia “young” a casei de moda, designerul Roberto Cavalli a propus salopetele cu decolteu adanc, rochii lungi, asimetrice si cu slit adanc, pantalonii stramti combinati cu topuri scurte, bustiere si tunici, fuste mini si rochii inspirate din lenjeria intima. Ca paleta coloristica, Just Cavalli a optat pentru mult alb si culori tari!

“Cyber safari”

Culorile tari s-au aflat si in topul preferintelor casei italienesti Missoni. Femeia M Missoni pleaca intr-un “safari urban” ce evoca fauna si flora junglei. Tonurile vibrante de verde, albastrul cobalt, turcoazul si fucsia “energizeaza” tinutele compuse de item-uri vestimentare relaxate. Pantalonii in stil harem si rochiile peste genunchi cu croieli atipice sunt purtate cu sandale cu platforma si genti din rafie cu inele colorate.

Stilul sporty-chic

Campania de primavara-vara DKNY se remarca printr-o infuzie de culori indraznete si outfit-uri “sporty-chic” ce amintesc de tinutele lui Carrie Bradshaw, din serialul “Sex and the City” si de stilul anilor ’80 si ’90, cu un twist contemporan.
Rochii feminine cu croiala clos au fost mixate cu piese urbane, precum jachete parka, blazere minimaliste, trench-uri si boyfriend-jeans cu petice sau piese sporty: body-uri, pantaloni stramti de jogging si hanorace.

Pentru colectia care marcheaza 10 ani de colaborare, designerul Jeremy Scott a lansat o colectie colectia ce abunda in imprimeuri florale, combinate cu elemente grafice sporty, nuante neon si pantofi “inaripati”. In colectia intitulata XX*, designer-ul s-a concentrat pe piese vestimentare sporty-chic, pe care le-a reinterpretat cu ajutorul nuantelor neon: jachete bomber, topuri perforate, sorturi si pantaloni jogger in galben lime, portocaliu intens si turcoaz. Numere supradimensionate, specifice echipamentelor sportive au fost aplicate si combinate cu imprimeuri florale (trandafiri japonezi) si pete de leopard, intr-un mix excentric si iesit din comun.

EA7 Emporio Armani propune pentru aceasta primavara o linie young, sporty-chic a cunoscutului brand Armani, creata special pentru cei care vor sa “maximizeze” stilul derivat din diferite activitati sportive.
Hainele sunt potrivite nu numai sportului si antrenamentului, dar si activitatilor din timpul liber, imbinand stilul, eleganta si calitatea. Brand-ul ofera consumatorilor de moda si sport, piese vestimentare inovative, ideale pentru un spectru larg de activitati sportive- de la jogging, la fitness, golf si sporturi de iarna, dar si pentru optiunile vestimentare de zi cu zi.

Accesorii

Din punct de vedere al accesoriilor, Burberry propune pentru anul acesta item-uri cu influente romantice: geanta The Petal, cu aplicatii florale, ochelarii in forma de petale de trandafir si sandale din cauciuc. Just Cavalli propune genti cu detalii florale si insertii aurii. M Missoni aduce in central atentiei, sandalele cu platforma din material tricotat si gentile din rafie cu inele colorate care vor deveni must-have-ul verii. adidas x Jeremy Scott pune accent pe pantofi cu aripi si pe cei in nuante neon cu platforma. DKNY si Michael Kors propun genti in nuante puternice de roz fucsia si albastru cobalt, in timp ce Mulberry se evidentiaza prin clutch-uri versatile in nuante metalizate.
Kenzo revine cu Tiger Fever, mai exact balerini si pantofi sport imprimati cu celebrul cap de tigru, iar Vans cu modele cu imprimeu floral si leopard, dar si cu colectia capsula in colaborare cu Beatles.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod