SOIREES DE LA MODE, ediția XXI un eveniment de fashion inspirat din cariera lui Karl Lagerfeld

Marți, 28 mai, iubitorii modei au participat la ediția cu numărul XXI a prestigiosului eveniment concept – „Soirees de la mode” – dedicat, de data aceasta, personalității iconice a marelui designer si erudit Karl Lagerfeld - sub Tema: KARL LAGERFELD - Jumatate de Secol de Moda.

Numeroase personaliatati, membrii ai corpului Diplomatic, jurnaliști și bloggeri pasionați de industria modei si-au dat întâlnire, începând cu ora 20.00, la reședința Domnului si Doamnei Ambasador al Germaniei in Romania. Atmosfera a fost una de autentic show de Couture in Paris. Asistenta fiind incantata de spatiul, cu adevarat de exceptie, reprezentat de cladirea monument de sec XIX, de muzica speciala si surprinzatoare - avand chiar vocea marelui Karl Lagerfeld oferita de acesta cantaretilor si Dj-ilor renumiti, ori melodii dedicate marelui designeri de personalitati muzicale foarte interesante.


Ediția aceasta a fost inspirată de personalitatea complexă a Iconicului designer Karl Lagerfeld, care a schimbat istoria modei ca nimeni altul. Plecat dintre noi pe 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, celebrul designer lasă în urmă o prodigioasă carieră și o moștenire specială în industria si istoria modei. Ca o coincidenta, acesta a fost nascut in Hamburg - ca si d-ul Ambasador, gazda editiei - lucru accentuat cu umor si spiritualitate de domnia sa, alaturi de povestioare interesante, in discursul de bun venit. In acelasi moment de deschidere, a fost invitata si Ana Maria Bucura - model Chanel pentru cativa ani, in Paris - ce a impartasit audientei cateva dintre amintirile ei, pline de emotie, de la numeroasele si inevitabilele intalniri cu marele Karl Lagerfeld.

De origine germană, Lagerfeld a fost directorul creativ al cunoscutei casei de modă franceze Chanel, poziție pe care a deținut-o din 1983 până la decesul său.
Între 1965 și 2019, el a fost și directorul creativ al casei de modă Fendi, specializată în couture, blănuri și haine de piele; al casei pariziene Chloe precum și al brandului omonim. Lagerfeld a colaborat insa cu numeroase alte branduri și personalități din lumea modei, picturii, fotografiei, muzicii, etc.

“Când spui Karl Lagerfeld spui, fără îndoială, eleganță și rafinament. Cele mai cunoscute piese și accesorii Chanel – inclusiv iconicul colier din perle albe – îi poartă semnătura. Este, cel mai probabil, designerul care a revoluționat cel mai semnificativ industria modei, care a scos în evidență grația feminină prin celebrele sale deux piece-uri. Dar in acelasi timp el a revolutionat arta show-ului de fashion - montarile prezentarilor Chanel, la Paris, fiind cele mai grandioase si speciale din circuitul international al modei; fotografia de moda, advertisingul de specialitate, muzica si recunoasterea Modei ca Arta - ceea ce este enciclopedic si unic.
Nu ne puteam gândi deci la o personalitate mai complexă pe care o să celebrăm la cea de-a XXI-a ediție a Soirees de la Mode
”, a declarat Alin Gălățescu, organizatorul show-ului.

La prezentarea de modă au fost peste 100 de invitați, printre aceștia numărându-se și Amalia Enache, Cristina Cioran, Xonia, Andreea Bălan, Adelina Pestrițu, Adrian Perjovschi, Ana Baniciu, Anca Țurcașiu, Dana Săvuică, și Andreea Străvoiu.

În cadrul acestei ediții „Soirees de la mode” au fost selectați și invitați 14 designeri. Acestia sunt: Simona Semen / Studio Cabal by Diana Dianu ( Atelier Danessa - accesorii / Meekee - incaltaminte) / Romanita Iovan / Musette Couture / Simina Filat (Atelier Danessa - accesorii, Meekee - incaltaminte) / Alexandra Calafeteanu / Isabelle Vijiac / Iris Serban / Norina St / Clara Rotescu / Lia Aram / Sandra Chira (Musette - incaltaminte) / Cristina Lazar (Musette - incaltaminte) / Aleha Toncea .

Evenimentul a fost declarat, de creatorul acestuia, Alin Galatescu: In Memoriam RAZVAN CIOBANU.
Urmatoarea editie a "Soirees de la Mode", a XXII-a, o sa-i fie dedicata in exclusivitate, in Toamna, renumitului designer roman, sub Tema; RAZVAN CIOBANU - Creative Legacy.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod