Răsfăț pentru picioare pe timp de vară

Vara aceasta te bucuri de haine lejere și încălțăminte ușoară, de materiale transparente și de un bronz pe care îl poți etala cu mult mai multă îndrăzneală și naturalețe. Pentru ca pielea ta să arate bine, să fie plăcută la atingere, dar și sănătoasă, e nevoie să ai grijă de ea, să o hidratezi și să o protejezi de razele puternice ale soarelui.

Indiferent că ai decis sau nu să porți sandale într-o zi anume, ai grijă ca pedichiura să îți fie mereu făcută. Nu numai că e un factor estetic care va fi observat de cei din jur și te va face să te simți mai bine, dar pedichiura este și un ritual al igienei personale care te ajută să eviți unghiile încarnate, descuamarea sau ruperea acestora. O pedichiură perfectă pornește cu înmuierea picioarelor, masarea și exfolierea acestora care, pe lângă pregătirea unghiilor, vor relaxa și vor răsfăța tălpile dupa o zi extenuantă.

Oțetul este un bun tratament la îndemână în orice casă, pe care îl poți aplica înainte de tăierea colțurilor, cuticulelor și a unghiilor. Pentru a desăvârși acest procedeu, unghiile se pilesc și peste ele se aplică o ojă și un lac întăritor care le va da rezistență și le va asorta cu ținuta. În plus, îți recomandăm un masaj final cu un ulei hrănitor pentru o pedichiură de invidiat!

Când vine vorba de confortul și aspectul picioarelor tale, la fel de importante sunt și călcâiele. Adeseori, pielea sensibilă a călcâielor este predispusă la crăpare din cauza deshidratării, a statului excesiv în picioare, înaintării în vârstă, încălțămintei neadecvate, deficitului de zinc și de omega 3 din organism, dar și a neglijării igienei acestora.
Uneori, chiar și expunerea călcâielor la praf și la contactul direct cu încălțămintea pot afecta aspectul neted al pielii. Pentru îngrijirea pielii călcâielor, ar fi de preferat să porți șosete chiar și în timpul verii, tălpicile Ciserom fiind o soluție aproape invizibilă de protecție. De asemenea, e bine să îndepărtezi în fiecare seară pielea moartă cu o piatră ponce sau cu o pilă profesională, clătind mai apoi cu apă cât mai rece. Pentru o curățare mai eficientă, poți adăuga în apa în care îți înmoi picioarele puțin oțet de mere sau zeamă de lămâie. Tot la exfoliere ajută și zahărul brun amestecat cu miere, tărâțele sau zațul de cafea. După ce această etapă a fost încheiată, urmează hidratarea pentru care poți folosi fie o cremă pe bază de vitamina A sau de gălbenele, fie ulei de măsline, de floarea soarelui sau chiar unt.
După ce pielea a fost masată, se acoperă cu șosete din bumbac. Pe shop.ciserom.ro găsești cele mai variate și colorate modele din fire naturale, numai bune să te înveselească și să îți facă picioarele fericite. În plus, din când în când, o mască cu banane va face minuni, ajutând atât la curățare prin intermediul potasiului și magneziului, cât și la hrănire prin intermediul uleiurilor din compoziție. Și pentru că mersul pe jos face piciorul frumos, nu trebuie uitată mișcarea din ecuația picioarelor frumoase. La finalul zilei, îți poți relaxa picioarele sprijinindu-le pe o pernă, iar a doua zi vei fi gata de noi provocări.

De cele mai multe ori, ai crede că purtatul șosetelor în timpul verii nu se potrivește căldurii de afară.
E bine, însă, să nu renunți în totalitate la aceste accesorii deoarece ele te feresc de multe boli și neplăceri. De la bătături sau ciuperca piciorului, până la mirosul neplăcut, folosește-te de cele mai simple dar eficiente arme pentru a le evita. Ciserom îți face vara mai ușoară și mai răcoroasă cu ajutorul șosetelor scurte și al tălpicilor, mult mai simplu de adaptat încălțămintei și ținutelor din acest anotimp.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • b d pe 13 Aug 2016, 08:35
    reclamă ....

    Reclamă la șosete pe timp de vară. Bleah!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod