Merrnoire by Ramona Rusu: artă purtabilă şi emoţii oglindite în piese vestimentare cu poveste

Expresie a esteticii contemporane filtrata prin simtul artistic unic al designerului, Merrnoire se dezvaluie asemenea unei galerii a emotiilor autentice transpuse pe suporturi menite a defini atat cadrul unui ambient deco rafinat, cat si cel al unei garderobe puternic amprentata de o personalitate complexa.
Merrnoire lanseaza invitatia intr-o calatorie imaginara prin meandrele artei si modei, reprezentate de Ramona Rusu intr-o maniera grafica de o sensibilitate si o profunzime aparte. Un artist aflat intr-o permanenta cercetare si explorare, dedicat studiului si perfectionarii, Ramona Rusu isi concentreaza demersurile sale creative intr-un concept percutant menit sa faciliteze accesul atat al “connoisseur”-ilor cat si celor mai putin familiarizati cu arealul culturii moderne, la un univers ce abunda in simboluri si interpretari.

Platforma Merrnoire se constituie intr-o adevarata expozitie de fashion&art, al carei vernisaj este celebrat cu fiecare accesare a adresei online, indiferent de continentul de pe care aceasta este efectuata.
Arta, asemenea modei, transgreseaza orice bariera lingvistica, integrandu-se in acel context cultural universal care nu tine cont de nationalitate sau de abilitatile inscrise in CV. Un melanj captivant de stari si trairi intense, Merrnoire rezoneaza cu oaspetii sai, dat fiind ca nu vorbeste despre filosofii complicate sau despre concepte abstracte. Lait-motivul creatiilor Merrnoire – rama atent stilizata a unei oglinzi – reflecta capitolele unor povesti ancorate in cotidian, in care absolut fiecare individ se poate regasi.

Abordarea usor suprarealista a Ramonei Rusu se traduce prin metafore grafice transpuse fie pe panza, sub forma unor tablouri de dimensiuni variabile menite a fi integrate functie de dorinte si necesitati in orice spatiu, fie pe bumbac sau in, sub forma tricourilor, camasilor sau sweatshirt-urilor.
Piesele vestimentare Merrnoire confera o noua definitie sintagmei “wearable art”, fiind rezultatul a luni intregi de cercetare, a mii de schite realizate si a unui intreg cumul de emotii asezate in fiecare tusa fina.

Ilustratiile Merrnoire ce au ca tema arta portretului, surprind prin expresivitatea si forta detaliilor, prin juxtapunerea pigmentilor de culoare atent selectati pentru a reda o anumita stare sau traire interioara si nu in ultimul rand prin minutiozitatea si perfectiunea cu care sunt transpuse filele unei povesti cu personaje care isi incep viata in momentul in care sunt adoptate de purtator in vestimentatia zilnica.

Caracterul exclusivist al actului artistic este marcat de Ramona Rusu prin editiile limitate ale pieselor vestimentare.
Fiecare print digital pe tricouri sau camasi este reprodus in doar 20 de item-uri numerotate, iar pentru pasionatii de handmade, Merrnoire ofera posibilitatea ca produsele sa fie pictate manual la comanda pe bumbac sau in.

Atat decoratiunile de perete cat si “piesele de arta purtabile” - tricouri sau camasi imprimate – sunt disponibile pentru comanda pe platforma online www.merrnoire.com si se pot constitui in cadouri unice pentru perioada Sarbatorilor.

"One should either be a work of art or wear a work of art"
. - Oscar Wilde
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod