Martisoare prin care le vei arata dragostea mamei, iubitei sau fiicei tale!

Martisorul marcheaza schimbarea anotimpurilor, trecerea de la iarna la primavara si trezirea la viata a naturii. Poate nu stiai, mai presus de toate, Martisorul este un obicei 100% romanesc care dainuieste inca din cele mai vechi timpuri. Traditia este mostenita de la daci si romani si isi are originea in practicile agrare.

De fapt, denumirea de martisor este dat de numele lunii Martie,in latina Martius. Dupa vechiul calendar roman, 1 martie era prima zi din an in care aveau loc Serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al agriculturii si al primaverii! In acelasi timp,  tracii il sarbatoreau pe zeul Marsyas Silen, inventatorul fluierului ce protej pamantul, primavara si natura! S-a dovedit stiintifica ca prima zi a primaverii a fost sarbatorita inca de acum 8.000 de ani, in timpul stramosilor nostri martisoarele fiind pietricele mici de rau albe si rosii insirate pe o ata care se purtau la gat.
Culoarea rosie semnifica focul, sangele si soarele si era atribuita femeii, iar cea alba norii si limpezimea apei, fiind asociat cu intelepciunea masculina.
     
Traditional, martisoarele au fost formate dintr-un snur cu o moneda din aur sau argint care se lega la gatul copiilor pentru a avea noroc. La inflorirea primului pom, snurul era legat de o creanga, iar cu banutul se cumpara o bucata de cas. Ulterior, de martisoare s-au legat simbolurile norocului: trifoiul cu patru foi, potcoava si cosarul, iar acesta au devenit daruri oferite de barbati femeilor. De-a lungul anilor, traditia s-a schimbat insa, martisorul devenind un prilej pentru a oferi un cadou mai consistent prin care se intretin relatiile sociale.
Acum, si femeile isi daruiesc intre ele martisoare, iar colegii de birou isi dovedesc simpatia unii fata de altii prin astfel de mici atentii.

Martisorul nu trebuie sa fie un cadou foarte costisitor, dar chiar si asa trebuie sa eviti elementele cu iz de kitsch. Opteaza mai bine pentru bijuterii cu cristale Swarovski si furnituri din argint, de la Crystal-Fashion® (branding Partner Swarovski cel mai mare producator roman de bijuterii care foloseste exclusiv cristale marca „SWAROVSKI® ELEMENTS”) cu care nu poti da gres!

Mamei si iubitei tale, daruieste-le o pereche de cercei sofisticati, precum Round England, Chaton Ball sau Chaton Oval sau un pandantiv in forma de inima, format dintr-un cristal Swarovski stralucitor.
Sunt martisoare elegante cu care le vei impresiona si cu care isi pot imbogati caseta cu bijuterii. Unei colege de serviciu, ii poti darui un pandantiv in forma de inima daca vrei sa ii faci o declaratie subtila. Daca vrei sa ii arati doar un semn de prietenie, ofera-i un pandantiv Rivoli sau Mini Pear care reprezinta un cadou fin, dar fara alte conotatii.

Unei amice, ofera-i o bratara Chaton pave de la Crystal-Fashion, formata dintr-un snur rosu, pe care este prins un charm batut cu cristale Swarovski. Acesta se pote transforma in semnul preieteniei voastre. Este un cadou ce poate fi daruit de o femeie unei alte femei! Un astfel de cadou pot si cerceii Tripple Xilion cu nuantele de alb, rosu si verde care te duc cu gandul la primavara!

Fetitei tale ii poti face cadou cercei cu un cristal Swarovski in forma de fluturas, Butterfly sau in forma de floricica, cu care o vei cuceri pe loc! Sotiei, daruieste-i cercei cu cristale in forma de inima pentru a-i arata cat de mult o iubesti.
Toate aceste martisoare-bijuterii le gasesti pe site-ul www.crystal-fashion.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod