Makuti, Orientul recreat in Italia

Orientul ne cucereste prin arta, spiritualitatea si originalitatea lui. Moda si, in particular, universul bijuteriilor, care ne incanta inimile, nu putea ramane strain de influentele orientale, care nu contenesc in a fascina o lume intreaga.
Orientul ne cucereste prin arta, spiritualitatea si originalitatea lui. Moda si, in particular, universul bijuteriilor, care ne incanta inimile, nu putea ramane strain de influentele orientale, care nu contenesc in a fascina o lume intreaga.

Sandro si Mirco Zoppini, doi italieni, tata si fiu, mostenitorii unei indelungate traditii in domeniul orfevrariei italiene, cu un deosebit simt artistic si o intelegere profunda a lumii in care traiesc, au reusit sa creeze practic un nou stil pe taramul atat de animat al bijuteriilor moderne. Universul artistic al Orientului este inimaginabil de vast. El nu se margineste la compozitiile complicate, incarcate de infinite linii si simboluri.
Cuprinde si esentializari caracterizate de o economie extrema de mijloace, care vine sa-i amplifice forta de seductie. Nu este vorba de un simplu minimalism care s-a impus la un moment dat in creatia occidentala. Il diferentiaza de acesta o forta vie a preaplinului de spiritualiate care te cucereste. Sandro si Mirco Zoppini au reusit sa prinda aceasta inefabila puritate care te captiveaza fara a i te putea impotrivi, creand un brand de exceptie ce a cucerit deja o lume intreaga. Este vorba de brandul Makuti. Numele este, evident, de origine orientala.

Makuti este numele unei esente speciale de lemn, de culoare maro inchis, din care se realizeaza acoperisul caselor.
Alegerea numelui nu este o pura intamplare. Natura materialelor folosite in orice constructie, si, cu atat mai mult, la realizarea unei bijuterii, este esentiala. Ea confera bijuteriilor caldura si forta de seductie care ne fac sa le indragim.

Sandro si Mirco Zoppini au reusit, in mod admirabil, sa combine materiale moderne, precum otelul, cu materiale traditionale din universul bijuteriilor, precum aurul sau diamantele. Au intregit ansamblul cu elemente naturale, pline de viata, precum perlele. Nu este vorba de o simpla alaturare. Geniul lor creativ consta in "topirea" tuturor acestor elemente in obiecte care isi transcend, intr-un fel, natura lor materiala, intr-atat sunt de incarcate de subtila spiritualitate pe care sursa lor de inspiratie le-o insufla din indepartatul Orient.


O traditie de generatii, care i-a ajutat sa descopere toate secretele acestei fascinante meserii, le-a dat privilegiul de a putea stapani toate detaliile creatiilor ce nu contenesc sa ne incante prin perfectiunea lor. Daca ai fericirea sa le intalnesti, aceste mici capodopere te cuceresc prin senzualitatea, spiritualitatea, caldura si misterul lor irezistibil. Bijuteriile Makuti par sa iti sopteasca un adevar care, pe nesimtite, pune stapanire asupra ta, "Orientul - stilul tau".

Bijuteriile Makuti se gasesc in magazinele You&Me.
Set MAKUTI, colectia Satin (inel - 654 lei, lant + medalion - 491 lei), in magazinele YOU&ME
Adresele magazinelor You&Me:
UNIREA SHOPPING CENTER
P-ta Unirii, nr.
1, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.288
BUCURESTI MALL
Calea Vitan, nr 55-59, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.287
PLAZA ROMANIA
Bd. Timisoara, nr. 26, Sector 6, Bucuresti; Tel: 0727.223.289
ELIANA MALL
Str. Bazaltului, nr. 2, Brasov; Tel: 0727.223.285
UNIREA SHOPPING CENTER
Bd. Garii, Brasov; Tel: 0727.223.291
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod