Măiastra - colecție capsulă de cămăși-ie

Cu ocazia Zilei iei româneşti, 24 iunie, Braiconf lansează Măiastra, o colecţie capsulă adresată femeilor, inspirată din tradiţionala ie românească. Cămăşile sunt create în fabrica din Brăila, conţin elemente tradiţionale româneşti brodate şi cusături lejere şi feminine.

Ia românească a căpătat din ce în ce mai multă atenţie în ultimul timp, fiind una din inspiraţiile multor designeri faimoşi din ţară sau de peste hotare. Modelele şi culorile broderiilor diferă de la o zonă la alta în România, fiecare având o semnificaţie specială.

Ia este considerată un monument al tradiţiilor puternice româneşti, fiind unul dintre reperele culturii noastre. Pe lângă acest lucru, ia este unul din elementele care ne introduce nu numai în domeniul artei, ci şi al istoriei. Braiconf duce tradiţia mai departe şi o adaptează timpurilor noastre, broderiile fiind aplicate pe cămăşi moderne şi feminine.

Cele trei modele create, Măiastra - Maria, Măiastra - Ioana şi Măiastra - Ana vor avea preţul de 230 de lei şi vor fi disponibile în toate magazinele din ţară, inclusiv pe magazinul online.

Măiastra completează astfel edițiile limitate Braiconf cu tematică inspirată din folclorul românesc, cum este camasa pentru doamne Datina, lansată cu ocazia zilei de Paste din 2016, sau camasile barbatesti lansate cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod