Iarna lui NES. Colectia 2015 Andrea Szilagyi

NES este proiectul designerului Andrea Szilagyi, realizat dupa o perioada de colaborari cu alti designeri romani, cinci ani de yoga si un bistro cu mancare bio. Pentru ca practica stilul de viata eco-etic-eroic, Andrea Szilagyi a folosit de fiecare data in colectiile sale materialele reciclate si a mizat pe editii limitate.

Dupa colectia din aceasta primavara, cu pantofi cu talpa de crep, Andrea a decis ca viitoarele editii sa fie sezoniere. Fiecare colectie va reprezenta un anotimp. Succesiunea lunilor va marca astfel o noua etapa din viata pantofilor.  NES devine astfel locul in care este stocata memoria pantofilor, cel mai important accesoriu din punct de vedere al confortului si totodata unul dintre cele mai vizuale obiecte din garderoba noastra.

Pantofii NES sunt produsi intr-o fabrica din Nyíregyháza, o localitate din Ungaria, foarte aproape de granita cu Romania, unde lucreaza doar 28 de angajati.

Incalzirea fabricii se face cu biomasa (obtinuta din samburi de visine), o parte din electricitate este obtinuta de la panouri solare. Fabrica lucreaza cu detinuti, in cadrul unui program de reeducare. O parte a fetelor pantofilor NES sunt realizate de catre acestia.

Colectia de iarna NES cuprinde o serie limitata de pantofi, botine, cizme, un model de portofel si un rucsac. Materialul editiei este fetrul, (produs la fabrica Siderma din Bucuresti), pielea colorata vegetal, par de cal si blana de oaie.

Culorile alese sunt coniac, bordo, ciocolatiu, gri si negru si degrade-uri de galben, roz si turcoaz.
 
Colectiile NES pot fi achizitionate de pe site-ul oficial si din ianuarie 2016 si de pe www.lenewblack.com.
Andrea Szilagyi  s-a nascut la Oradea, este absolventa si a facultatii UNArte si a Studioului Bercot din Paris si este adepta unui stil ce implica asocierea cu oameni si branduri ce impartasesc aceleasi filosofii de viata, creatie si consum.

Andrea este si instructor de yoga si traieste intr-un sat din Ungaria, cu vizite dese in Romania si in Franta.

Urmatoarea colectie NES va fi prezentata in primavara lui 2016. Memoria pantofilor se hraneste cu succesiunea intamplarilor din viata fiecaruia dintre noi.

Fotografii: Alex Negulescu / arekkusu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod