Fashion Days: Trendurile anului 2017 în fashion

De la culori îndrăznețe și până la nuanțe subtile, de la sacouri cu umeri supradimensionați, caracteristice anilor ’80 și până la îmbrăcămintea deconstruită și futuristă, 2017 este, din punct de vedere fashion, anul diversității și al contrastelor. Iulia Sas, Creative Director Fashion Days vorbește despre culorile anului și cinci dintre cele mai importante tendințe din 2017.

Culorile anului 2017 în fashion
Paleta cromatică a acestui an este una a contrastelor, fiind marcată atât de culori luminoase și îndrăznețe cât și de cele soft. Volanele și texturile fine își găsesc expresia în culori puternice, precum galben, roșu aprins și portocaliu, în timp ce nuanțele delicate, precum blush pink, adaugă o notă de feminitate unor ținute masculine și un plus de sofisticare ținutelor de seară.
Pasionații de modă se pot bucura anul acesta de combinații interesante între periwinkle blue (albastru lavandă), folosit deopotrivă pentru ținutele geometrice, structurale sau sporty chic și metallics, care față de anul trecut, variază de la cromul space-age la reflexii de diamant.


Verdele oliv, de inspirație militară va predomina anul acesta în propunerile marilor case de modă, făcându-și cu ușurință loc între creațiile vestimentare romantice ale designerilor.

Cele mai importante tendințe ale anului 2017

The Great Romance

Podiumurile anului 2017 au fost invadate de feminitate. Volanele își mențin prezența,  adăugând un farmec vintage rochiilor propuse pentru sezonul Spring – Summer 2017. Vorbim cu precădere despre rochiile fără umăr și cele prairie, cu influențe istorice accentuate în special de mânecile de tip clopot și bishop (cardinal) și prezente în colecțiile unor designeri precum Chloé, Marchesa, Lanvin, Erdem, Dolce & Gabbana, Luisa Beccaria, Genny, N°21,  Fendi, Emilia Wickstead, Gucci, Valentino, Vionnet, Temperley London, Bora Aksu, Molly Goddard și Veronique Branquinho.


În cazul acestor piese vestimentare, designerii optează pentru layere strălucitoare, transparente și imprimeuri delicate florale ce reflectă romantismul  ținutelor

Anii '80


Revine moda anilor '80, iar colecțiile designerilor o arată din plin. De la Roksanda, Saint Laurent, Sharon Wauchob,  MaxMara, Alberta Ferretti, Jil Sander, Trussardi și până la Nina Ricci, Balenciaga, Kenzo, Topshop Unique, Simone Rocha, Molly Goddard și Area, toți creatorii de modă aduc stilul în prim plan.

Sacourile cu umeri supradimensionați, topurile cu gât înalt, în combinații de roz puternic și verde teal, bluzele și rochiile cu celebrul Flashdance shoulder, fustele și pantalonii cu talia tip pungă de hârtie, țesăturile lucioase și transparente, rochiile de lame auriu și argintiu și jachetele de tip biker sunt doar câteva din elementele definitorii ale acestui stil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod