d'Alexandru: esența eleganței masculine transpusă în pantofii made-to-measure

De mai bine de doua decade, artizanii brandului romanesc CONDUR by alexandru isi aseaza intreaga pricepere si maiestrie in crearea pantofilor deveniti un reper al elegantei si al rafinamentului feminin, o declaratie de stil prin excelenta, insotita de certitudinea calitatii ireprosabile si de promisiunea auto-depasirii.
Primavara 2015 marcheaza o noua etapa in parcursul creativ al CONDUR by alexandru - lansarea liniei de pantofi barbatesti made-to-measure sub emblema d'Alexandru. Savoir-faire-ul artizanilor a fost sustinut de dorinta de a crea dincolo de piese functionale, obiecte de arta purtabile, recunoscute fara prea mult efort de cunoscatori si de cei care pretuiesc manufactura de incaltaminte artizanala.

Rafinat, fermecator, pedant, nonsalant, misterios, maestru al etichetei exersate cu o naturalete debordanta si al curtoaziei exprimate prin gestica si atitudine galanta, barbatul secolului XXI nu isi traseaza reperele de stil,  dedandu-se in mod obsesiv luxului sau ostentatiei, ci adoptand un ritm propriu, in care fiecare pas efectuat il situeaza pe un nivel nu atat superior, cat mai cu seama distinct.
Pantofii made-to-measure d'Alexandru devin astfel chintesenta unui spirit masculin nealterat de capriciile modei, defel plictisitor sau redundant si aflat intr-o permanenta redefinire si evolutie.

Nu este vorba despre o dorinta fatisa de a iesi cu orice pret din anonimat, nici despre epatare gratuita sau socuri stilistice servite atunci cand discursul lasa de dorit. Barbatul care alege sa poarte o pereche de pantofi made-to-measure d'Alexandru valorizeaza cu prisosinta timpul si se afla in cautarea unor experiente pe care sa le traiasca din plin si pe care sa le savureze in tihna. Mai mult decat atat, barbatul care incalta cu mandrie pantofii sai unicat d'Alexandru, stie prea bine ca fundamentul celor mai bune decizii este alcatuit din rabdare si ca gustul independentei nu este rezultatul sfidarii conventiilor ci al asezarii setului de lucruri "politicaly correct" intr-o perspectiva noua, adaptata contemporaneitatii si mai cu seama trecuta prin filtrul propriei gandiri.

Modelele de pantofi made-to-measure d'Alexandru au fost gandite si perfectionate in atelierul din Bucuresti timp de cativa ani, fiind supuse unor numeroase teste ce au avut in vedere gradul de confort resimtit in momentul purtarii, mentinerea formei si comportamentul pielii naturale utilizate.
Pielea din care sunt realizati pantofii Oxford si Derby este de vitel francez, o rasa aparte, crescuta special pentru productia de incaltaminte de lux, in areale controlate astfel incat sa poata fi atinsa perfectiunea naturala, fiind tabacita ulterior in renumite centre din Italia, tara de provenienta a tuturor componentelor ce alcatuiesc pantofii barbatesti d'Alexandru.

Dincolo de alura extrem de eleganta a pantofilor, subliniata de juxtapunerile unor materiale exclusiviste (lacuri naturale si piei de ponei, de sarpe sau de iguana) si de asocierile cromatice subtile incadrate intr-un registru neutru, extrem de permisiv din punct de vedere al integrarii in garderoba (negru, antracit, tonuri de brun si maro cald, camel, beige si burgund), pantofii made-to-measure d'Alexandru se remarca printr-un confort absolut, fiecare pereche fiind realizata tinand cont de masurile unice ale clientilor si avand integrate elemente specifice care fac diferenta.

Pantofii made-to-measure d'Alexandru sunt realizati in totalitate manual, fiecare etapa presupunand rabdare si stapanirea perfecta a unor tehnici de lucru ce confera artizanatului statutul de arta.
Pasii sunt efectuati cu precizie, fara presiunea timpului, la manufacturarea unei perechi de pantofi lucrand o echipa de opt operatori, aproximativ 40 de ore. Procesul de productie este alcatuit din 200 de operatiuni, executia unei comenzi dureaza minim 20 zile din momentul stabilirii detaliilor de design si luarii masuratorilor, iar clientii au posibilitatea sa isi aleaga tipul si culorile de piele preferate. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod