Cum sa alegi rochia de mireasa in functie de silueta

In ziua nuntii, orice femeie isi doreste sa arate impecabil si sa isi surprinda invitatii cu o tinuta fara cusur. Din acest motiv, cautarea pentru rochia perfecta, care sa puna in valoare silueta si sa ascunda micile defecte, devine de multe ori anevoioasa. Fiecare femeie este unica, iar putine dintre viitoarele mirese au o silueta de model, pentru a li se potrivi orice tip de rochie.

Alina Filip, designerul atelierului Athena Philip, propune rochii de mireasa care se potrivesc fiecarei siluete in parte. In showroom-ul sau, fiecare viitoare mireasa primeste consiliere chiar din partea designerului, pentru a face cea mai buna alegere.

Silueta clepsidra

Acest tip de silueta este caracterizata de forme bine definite, cu o talie mica, iar bustul si soldurile similar proportionate.
Siluetele clepsidra sunt foarte senzuale, iar pe acest tip de corp se asaza bine aproape orice tip de rochie. Pentru femeile care vor sa isi etaleze formele, rochiile tip sirena sunt cele mai potrivite, acestea accentuand talia si soldurile. Pentru a nu adauga volum in zonele in care nu este necesar, nu alegeti rochii cu volane si multiple aplicatii in zona bustului.

Silueta dreptunghiulara

Acest trup are umerii si soldurile de aceeasi latime, insa nu are talia bine definita. In aceasta categorie putem include si silueta androgina. Pentru a adauga un plus de feminitate, mireasa trebuie sa aleaga o rochie cu extra-volum in zona soldurilor sau a bustului. I se potriveste atat rochia stil printesa, cat si silueta empire, deoarece acestea nu accentueaza linia soldurilor.

Silueta in forma de triunghi sau para

Femeile cu o astfel de silueta au soldurile mai late decat umerii, posterior generos, talia subtire si sanii mici.
In cazul viitoarelor mirese cu acest tip de silueta, trebuie creat un echilibru intre trunchi si partea inferioara a corpului. Rochiile A-line sunt cele potrivite pentru aceasta conformatie deoarece pun talia in evidenta, iar partea inferioara a trupului este ascunsa. De asemenea, acestor mirese li se potriveste rochia stil printesa, insa trebuie sa evite rochiile mulate.

Triunghiul inversat

Femeile cu trupul in forma de triunghi inversat au umerii mai lati decat soldurile. Rochiile care li se potrivesc adauga volum in partea inferioara a corpului si distrag atentia de la latimea umerilor. Miresele care au aceasta silueta pot alege rochiile stil printesa, A-line sau rochia de bal. Este recomandat corsajul cu cat mai putine ornamente, cu decolteu in forma de inima sau decolteu adanc in V, cu bretele late sau halter.
Nu li se potrivesc decolteurile barcuta si gulerele inalte.

Silueta rotunda sau mar

Silueta rotunda este caracterizata de un bust generos, umeri lati si talie nedefinita. Membrele sunt de regula subtiri, iar soldurile mai inguste decat umerii, astfel incat rochia de mireasa trebuie sa mascheze trunchiul si sa puna in evidenta sanii sau picioarele. Acestui tip de silueta i se potriveste croiala empire, care subtiaza vizual trunchiul. De asemenea, indicata este si silueta A-line, care indeparteaza atentia de la abdomen.

Miresele mignone

In cazul mireselor mai scunde trebuie sa se creeze iluzia unor picioare mai lungi. Sunt indicate rochiile cu talia marcata mai sus decat cea naturala deoarece acestea alungesc si subtiaza silueta in acelasi timp. Rochiile tubulare sunt facute sa dea iluzia unei siluete prelungi.
Materialul trebuie sa fie drapat in linii verticale, care sa cada in falduri lungi. Tocurile sunt si ele esentiale, recomandate fiind incaltarile de aceeasi culoare cu rochia. Tot pentru alungirea vizuala, este recomandat un decolteu adanc in V, in cazul in care bustul permite acest lucru.

Indiferent de silueta, pentru fiecare femeie exista acea rochie perfecta. Designerul Alina Filip considera ca atunci cand femeile stiu care le sunt cele mai frumoase trasaturi, cu putin ajutor din partea unei persoane avizate, isi vor gasi rochia ideala.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod