Culorile ne influențează din cap până... în picioare!

Știai că omul are abilitatea de a percepe cu ochiul liber peste 2000 de nuanțe diferite? Fiecărei persoane i se potrivesc anumite culori prin intermediul cărora își exprimă personalitatea. Acestea au puterea de a influența direct dispoziția, starea sufletească și implicit sănătatea. Te pot liniști sau activa, te pot predispune la comunicare dar și la introspecție. Care sunt efectele culorilor pe care le alegi în ținutele vestimentare, vezi în continuare.
Roşul este o culoare foarte puternică și optimistă, care simbolizează căldura și focul, captând atenția cu ușurință. Persoanele care optează pentru articole de îmbrăcăminte în această culoare sunt puternice, competitive, stăpâne pe sine și deloc timide. Totodată, roșul este culoarea pasiunii, a entuziasmului și acțiunii. Dacă te regăsești în descriere, ieși din anonimat purtând o pereche de șosete Ciserom, care vor atrage privirile asupra ta! Roșul are un efect stimulator general, dar provoacă la acțiune îndeosebi în plan psihomotor.
De asemenea, mărește presiunea sângelui, ritmul respirației și tonusul muscular, accelerează pulsul, crește eliberarea adrenalinei și activitatea ficatului.                  
 
Verdele reprezintă echilibrul și câștigul financiar, fiind potrivit atunci când mergi la un interviu pentru angajare sau o întâlnire de afaceri. Dacă vrei să atragi norocul, adu puțină culoare ținutei tale cu șosetele Ciserom! Verdele facilitează deconectarea nervoasă, buna dispoziție, relaxarea, meditația și concentrarea.
I se spune și culoarea sănătății, pentru că poate vindeca migrenele și insomnia, acționând calmant asupra sistemului nervos. Totodată extinde capilarele, reduce tensiunea, stimulează secreția sucurilor interne și stabilește echilibrul intern.                           

Albastrul este culoarea intelectualului, asociată cu tipul senzitiv, perceptiv. Simbolizează înțelepciune, superioritate, spiritualitate și misticism. Se caracterizează prin profunzimea trăirilor și a sentimentelor, îndemnând la calm și reverie, concentrare și liniște interioară, seriozitate și meditație.
I se mai spune culoarea odihnei, deoarece are proprietatea de a stimula introspecția, de a calma ritmul cardiac și pe cel al aparatului respirator.

Galbenul ne face să ne gândim la soare și lumină, pentru că dă senzația de căldură și de optimism. Predispune la comunicativitate, înviorează, activează și eliberează temerile. Mai mult, stimulează și întreține creativitatea și starea de vigilență, sporește capacitatea de mobilizare și concentrare a atenției. Galbenul este așadar culoarea caracteristică tipului activ, expansiv și cu un nivel ridicat de aspirație.  Această culoare influențează cel mai mult organele respiratoare, ajută la vindecarea nervozității, fortifică activitatea sistemului muscular, crește tensiunea și accelerează pulsul.
Invocă buna dispoziție printr-o pereche de șosete galbene Ciserom care îți va înveseli ziua!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod