COS lanseaza colectia “Archive Editions/ Ediții de Arhivă” inspirată de curentul artistic Bauhaus

COS, brandul londonez de fashion, are plăcerea de a anunța lansarea colectiei “Archive Editions/ Ediții de Arhivă” inspirată de curentul artistic Bauhaus, colecție ce marchează celebrarea a 100 de ani de Bauhaus și prima dintr-o serie intitulată “Archive Editions/ Ediții de Arhivă”, colectii ce vor marca inspirația și chintesența produselor COS. 

Școala Bauhaus a fost concepută pe idea de a crea Gesamtkunstwerk (“opera de artă totală“) în care toate formele de artă, incluzând arhitectura sunt aduse laolaltă.

Această școală a lansat o mișcare revoluționară care a format artiști renumiți ai secolului douăzeci, multi dintre fiind o sursă de inspirație constantă pentru brandul COS încă de la lansarea lui acum 12 ani.

Pentru sărbătorirea acestei aniversări centenare, COS a curatoriat 13 piese din arhiva sa completă personală pentru a crea o colecție capsulă formată din 6 piese pentru femei și 6 pentru bărbați, plus un accesoriu, toate inspirate inițial de curentul Bauhaus și artiștii săi afiliați.

În această colecție capsulă forma urmărește funcția reflectând principiile designului școlii Bauhaus căt și etica de design modern și funcțional a brandului.

Concentrându-se pe formele geometrice caracteristice acestei mișcări artistice, colecția este prezentată într-o paletă de culori monocrome în ton chiar cu clădirea școlii Bauhaus: gri și alb curat.

Fiecare produs de arhivă a fost adaptat liniilor moderne de azi. În colecția pentru femei, designul minimal este accentuat cu tehnica de pliere, drapare și fixare pentru a da formă cu detalii in cusături și tăieturi reinventate. Combinând tradiția și modernismul, colecția de bărbați insinuează un design ergonomic cu funcții adaptabile, margini nefinisate și cusături ascunse.

Lansarea din această toamnă va fi doar în magazine selectate și online.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod