Colecția Pink Cemetery - Lana Dumitru pentru Moja.ro

Lana face roz de necaz inspirată de Cimitirul Vesel, unul dintre cele mai frumoase și stranii locuri de pe Pământ.

După succesul fenomenal al primei colecții Merry Cemetery ajunsă rapid sold-out și după reacțiile entuziasmate ale publicului și presei, cunoscutul designer român Lana Dumitru revine cu o nouă colecție spectaculoasă pentru concept store-ul online Moja.ro, un omagiu artistic inedit adus monumentului de artă naivă care este cimitirul maramureșean din Săpânța.

Lana Dumitru a preluat motivele graficii din Săpânța și le-a reinterpretat și remixat conform propriului temperament artistic, aducându-le mai aproape de sensibilitățile contemporane, ceea ce a dus la această colecție jucăușă de haine printate digital.

Aerul actual al noii colecții este dat de un element cromatic inedit, inexistent în paleta originală.
Lana Dumitru a introdus în mix culoarea supremă a optimismului pur de la Edith Piaf încoace: rozul. Și deși e puțin probabil ca țăranii Anuța lui Nofor sau Stan Mărie din picturi să o fi ascultat vreodată pe franțuzoaică cântând "La vie en rose", iată că Lana Dumitru îi "reînvie" textil în paradisul acestei culori senine și chic, ceea ce credem că le convine și dânșilor acolo unde sunt ei.

"Pink Cemetery este una dintre cele mai elaborate și complexe colecții la care am lucrat, începând de la grafică până la elementele vestimentare care sunt la fel de variate ca și lumea ce compune universul picturilor din Cimitirul Vesel: bustiere, rochii, fuste, salopete, hanorace și, în premieră absolută pentru mine, încălțări din piele, printate digital.
Totul fiind decorat ludic cu ciucuri, în dulcele stil maramureșean" spune designerul Lana Dumitru.

Moja.ro este o platformă online care susține și comercializează creații semnate de tineri designeri români. Hainele, pantofii, accesoriile și elementele de design creeaza o identitate vizuală inconfundabilă, irepetabilă pentru clienta Moja.ro, care pune accentul pe frumos, pe simplu, pe unic.

Piesele din colecția Moja by Lana Dumitru pot fi achiziționate online, cu livrare worldwide, accesând acest link www.Moja.ro/PinkMerry.

Credit foto: Bogdan Brasoveanu
Model: Rosalinda/Mandarina Models
Designer: Lana Dumitru (www.LanaDumitru.com) pentru Moja.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod