Ce spune codul bunelor maniere despre sosete?

Par tot mai indepartate diminetile in care apucai sosetele din sertar in graba, fara sa iti pese daca sunt pereche sau daca se potrivesc in vreun fel cu hainele pe care ai ales sa le porti in ziua respectiva. Azi, in schimb, te opresti in fata sertarului, creionezi in minte intreaga tinuta si alegi dintre numeroasele variante acea pereche de șosete care iti pune in valoare intreaga vestimentatie. Tu ii zici pompos ‚outfit’ ca sa evidentiezi truda...

Sosetele sunt un detaliu important al tinutei pe care o porti, un accesoriu care te scoate in evidenta in mod pozitiv sau negativ, in functie de iscusinta cu care le-ai integrat in ansamblul vestimentar. Pe cat de multe forme, culori si texturi, pe atat de multe posibilitati de imbinare! Trebuie doar sa le alegi pe acelea care se potrivesc personalitatii tale.

CISEROM te ajuta in acest sens cu colectii speciale cu tematici specifice, denumite sugestiv: Magia culorii, Zodiac, Christmas, Confort sau Traditie.

La prima vedere, regulile de asortare a sosetelor par a-i viza mai curând pe domni, insa ele se aplica in mare parte si tinutelor purtate de doamne. Potrivirile de culoare sau texturi tin de estetica frumosului si nu de genul persoanei care le poarta. E drept, varietatea de accesorii destinate barbatilor este cu mult redusa fata de cea a accesoriilor adresate femeilor. In acest fel, soseta, aproape nelipsita dintr-o tinuta masculina, devine o piesă cu greutate. Prin urmare, regulile sunt mult mai stricte pentru domni. Nu te poti limita doar la cat de bine se potriveste cravata cu camasa.

Potrivirea trebuie sa fie din cap pana-n picioare, iar sosetele nu pot fi sarite. Asortarea pantalonilor, sosetelor si pantofilor este la fel de importanta ca potrivirea dintre cravata, camasa si batista.

Sosetele se aleg in nuanta pantalonului si nu a pantofului. Exceptie fac pantalonii albi, caz in care optiunea corecta este pentru o nuanta apropiata de cea a pantofului. De asemenea, sosetele albe sunt destinate exclusiv tinutelor sport. Singura varianta in care sosetele albe sunt acceptate, altfel decat la o tinută sport, este atunci cand intreaga vestimentație este alba sau intr-o culoare deschisa. Cand intra in scena, insa, pantalonii scurti, povestea capata un alt deznodamant, iar asortarea sosetelor, scurte la randul lor, se face la culoarea pantofilor.
Contrastele categorice, in schimb, se adreseaza persoanelor curajoase, nonconformiste, pentru care de cele mai multe ori regulile sunt facute sa fie incalcate. Rezultatele pot fi fericite, sau nu... Cel mai mult in astfel de situatii conteaza atitudinea.

O pereche de sosete cu textura aparte si tesatura mai groasa trebuie insotita de o pereche de pantaloni pe masura: mai grosi, din tweed, lana sau denim selvedge si de ghete de sezon. La pantofi eleganti sau minimalisti se poarta doar sosete subtiri, din fibre usoare, cu textura fina. Calitatea cea mai buna o gasiti la sosetele CISEROM din bumbac 100% - confortabile la purtare si cu proprietăti absorbante.

Una din regulile de asortare a sosetelor interzice purtarea lor la sandale.

In moda feminina, insa, am putut vedea in 2015 pe podiumurile de prezentare internationale combinatii pe cat de socante si aparent nepotrivite, pe atat de interesante si reusite. Insa, pe cat de diverse in culori si imprimeuri sunt sosetele CISEROM, recomandarea noastra pentru barbati este sa le pastreze pentru pantofi sau ghete, în niciun caz sa le potriveasca la sandale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod