Casa Kenzo refuzata de Ambasada Romaniei la Paris pentru designerii romani

Intr-una dintre cele mai frumoase cladiri istorice din Paris, Palat Behague, in care se afla Ambasada Romaniei, a avut loc o seara de moda romaneasca la care au fost invitati sa participe diplomati straini, mass media internationala si buy-eri din toata lumea. Evenimentul este organizat de Federatia Romana de Design si Accesorii in cadrul Saptamanii Modei la Paris si Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Catalin Botezatu, Carmen Ormenisan, Alexandru Raicu, Flori de Ie si Laura Dinca si-au prezentat colectiile in fata a peste 250 de invitati. In foaierul Ambasadei a fost organizata o expozitie de costume traditionale semnata Flori de Ie si de bijuterii romanesti semnate Josephine si Balisarda.

Printre diplomatii, achizitorii si jurnalistii straini au fost zarite in public si Rodica Paleologu, romanca stabilita in Paris care desi este trecuta de prima tinerete a fost model pentru Louis Vuitton, dar si Janine, fosta sotie a lui Adrian Sarbu.

Ambasadrorul Luca Niculescu a refuzat un show de moda al celebrei case Kenzo, care si-a manifestat
intentia de a inchiria locatia, special pentru seara romanilor lui.

Evenimentul a fost deschis de Catalin Botezatu cu colectia Black Silver, un show de moda complex, conceput ca un spectacol, cu rochii pretioase metalice, coafuri accesorizate cu fluturi negri de matase si flori, semnate Laurent Tourette, si machiaje pictura semnate Mirela Vescan. Modelele au defilat de muzica de opera.

"Este un show de moda la care am muncit enorm, cred ca atunci cand ai o oportunitatea de a arata unui public select, intr-o locatie atat de frumoasa, creatiile tale, atunci cand vorbesti nu doar despre munca ta, ci si despre Romania prin ceea ce faci, trebuie sa te ridici la maximum de potential.

Ambasada Romaniei la Paris a refuzat show-ul celor de la Kenzo, care solicitasera locatia in aceeasi perioada a Paris Fashion Week ca si noi, ca sa se mandreasca cu designerii romani. Tin sa le multumesc in numele colegilor mei pentru toata implicarea de care au dat
dovada
", a declarat Catalin Botezatu.

"Prezentarile au avut loc in doua sali, daca prima a fost decorata in rosu si auriu, cea de-a doua a avut o masa grandioasa situata centrala, lunga de 40 de metri, pe care au fost asezate aranjamente florale gigante, tavi de argint pline cu fructe, sfesnice. "Impreuna cu echipa de organizare am decorat tot, noi facem tot ce tine de set up, toti cei
implicati in eveniment sunt romani, vin din tara special sa munceasca la acest eveniment, totul trece prin mana noastra, este o munca de peste 12 ore, dar sa stiti ca felicitarile si aplauzele de final sterg toata oboseala, iar asera, publicul a fost numeros, de foarte buna calitate, asta ne-a demonstrat ca evenimentul nostru, care are loc de doua ori pe an, a crescut frumos, si o sa ne straduim sa il tinem la standarde inalte
", a declarat Clara Rotescu initiatorul acestui proiect.

Ianna Novac a sustinut un recital de exceptie cu piese traditionale romanesti cantate pop opera, toata sala a fost fascinata de prestatia romancei si a aplaudat-o cu bucurie ba chiar i-au declarat ca muzica ei le-a mers la suflet.

Dupa Catalin Botezatu si recitalul Iannei, au urmat prezentarile designerilor Carmen Ormenisan, cu o colectie fina si delicata din materiale fluide, cea lui Alexandru Raicu, tanarul designer de doar 24 de ani care s-a inspirat de data aceasta din lumea fascinanta a stelelor si unicornilor, Flori de Ie cu tinute care au la baza portul popular, si Laura Dinca, iubita lui Cristian Boureanu, care intra timid in lumea modei cu brand de haine ce are la baza simplitatea prin excelenta.

Show-ul de moda de la Ambasada Romaniei la Paris s-a terminat cu o serata in foaierul Ambasadei si in curta interioara, unde s-au servit preparate romanesti reinterpretate si vinuri autohtone.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod