Burberry celebrează 160 de ani printr-un trailer cinematografic dedicat creatorului Thomas Burberry

Cu ocazia aniversării celor 160 de ani de existență și a deschiderii sezonului sărbătorilor de iarnă, Burberry ne invită să descoperim "Povestea lui Thomas Burberry". Scris de Matt Charman și regizat de Asif Kapadia, trailerul cinematografic dedicat fondatorului brandului suprinde evenimentele cheie care au modelat istoria și valorile companiei.
Lui Domhnall Gleeson i-a fost distribuit rolul principal, cel al fondatorului Thomas Burberry, iar Sienna Miller interpretează prima iubire a acestuia. Dominic West joacă rolul lui Sir Ernest Shackleton, una dintre figurile emblematice ale epocii de explorări antarctice, care a purtat gabardina Burberry în trei expediiții în Antarctica. Actrița Lily James apare în rolul lui Betty Dawson, un personaj fictiv, inspirat de Betty Kirby-Green, pilotul care a doborât recordul mondial în 1937 cu un zbor de retur către Anglia din Cape Town, într-un avion numit ”The Burberry”.

În trailerul cinemotografic, Thomas este surprins în timpul procesului de creație al gabardinei realizată din material rezistent la apă, dar și confecționând uniformele soldaților britanici, ale exploratorilor din Antarctica sau cele ale piloților.
 

„Cu ocazia Crăciunului şi a aniversării celor 160 de ani, ne-am dorit să spunem povestea lui Thomas Burberry - pionier, inventator, inovator, şi omul din spatele trenciului reprezentativ al brandului - cu propriile noastre cuvinte. Filmul oferă o scurtă incursiune în povestea vieții spectaculoase a lui Thomas, o poveste țesută de-a lungul unor momente de cotitură ale secolului al XX-lea. Pentru a onora această poveste, am avut alături o echipă formată din cei mai talentați britanici ai momentului: Asif Kapadia, un regizor a cărui muncă o admir enorm, și o distribuție cu cei mai buni actori ai noștri: Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West și Lily James.
Suntem mândri să vă împărtășim „Povestea lui Thomas Burberry” cu ocazia acestui Crăciun - spiritul şi viziunea sa încă stau la baza a tot ceea ce facem astăzi la Burberry.”, a declarat Christopher Bailey, Chief Creative and Chief Executive Officer Burberry.

Actorii poartă un mix de piese custom-made create special pentru film, replici ale unor piese ce fac parte din Burberry Heritage Archive, și creații din colecția curentă Burberry, incluzând Trench Coat-ul Heritage și geanta The Bridle.

Thomas Burberry a inventat gabardina rezistentă la apă - materialul din care sunt confecţionate trenciurile emblematice ale brandului.
Patentată în 1912, gabardina se află în centrul fiecărei povești a trenciului Burberry, care inițial avea o formă cambrată, fără nasturi. Haina și-a schimbat forma de-a lungul anilor pentru a servi nevoilor armatei, devenind designul celebru pe care îl recunoaștem astăzi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod