Avanpremiera colecției Musette SS2017 - Omul fără granițe este noua avangardă

În inima orașului, “a breath of fresh air” cu arome tropicale - acesta este definiția colecției Musette SS2017. Protagonistul pe care aceasta îl propune este omul modern, liber, fără prejudecăți, fără culoare, fără statut social, care preia elemente din diverse culturi, ca o extensie a personalității sale. Zona de suprapunere a unui stil urban industrial cu elemente naturale, organice, se proiectează și în ținutele show-ului, prin materialele folosite – asocierea neobișnuită de nylon și mătase, celuloza, bumbac, dar mai ales ale celor folosite pentru genți și încălțăminte – glitter, nylon, piele, bumbac, textil, satin.

Mesajul colecției este unul de responsabilizare individuală în raport cu mentalitatea de consumator.

Am folosit materia primă până la epuizare – am confecționat haine, apoi genți, pantofi, și cele mai mici accesorii”, a declarat Cristina Bâtlan, art director și fondator Musette. Cu o grijă autentică pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru, am încercat mereu să integrăm comunitatea și mediul în acțiunile noastre, transformând fără a distruge, folosind responsabil resursele din jurul nostru.

Alegerea unui spațiu de prezentare a venit firesc, în acord cu colecția, ca o subliniere a definiției acesteia. Am simțit nevoia de a redefini contemporanul din manifestarile de fashion și ne-am propus ca acest lucru să se întample în serele din incinta Facultății de Argonomie, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.
Pentru noi, aceast eveniment se dorește a fi un laborator-manifest de inovație și de neconvențional. Provocarea a fost să preluăm un spațiu neobișnuit, poate prea puțin cunoscut, chiar de cei din apropiere, si să permitem unei echipe tinere ca în doar câteva zile să îl transforme într-un punct de convergeță a energiilor creative.

Așadar, panoul principal din zona de foto reprezintă proiectul studenților (Simona Ioana Ruță, Cornel Băniță, Adrian Cătălin, Cristina Toma, Cătălin Vlad, Georgiana Strat, Ecaterina Ailincăi, Daniel Cojocaru, Bianca Prisăcariu, Ioana Diaconu, Cătălin Maftei, Irina Costache, Florin Neţu, Alexandru Răuţă, Mircea Vasile) aflați în ultimul an la Facultatea de Horticultură Proiectul este special pentru acest eveniment, coordonați de către Lector Universitar Doctor Sorina Petra si Mădălina Lazar, artist florist.

Acest eveniment este rezultatul muncii și pasiunii fiecărui membru Musette, de-a lungul anilor, de aceea, la finalul prezentării de modă, alături de Cristina Bâtlan, au defilat o parte dintre angajații Musette (Alex Custură, Alexandra Cărăușu, Elena Grigoruță, Dana Ciobănoiu, Florentina Baltagi, Irina Costea, Andreea Călugăru, Vlad Viziteu, Ștefan Carnaru).

Prezentarea unei colecții care este realizată din piele și din materiale neconveționale este o noutate pentru Musette. Este primul eveniment la acest nivel pentru un producător românesc de încâlțăminte, genți și accesorii Premium.

Haine: Wilhelmina Arz și Cristina Bâtlan Muzică: mix urban, colaj muzical realizat de Mirona Iacob Sunet și lumini: Fives Hair: Echipa Geta Voinea Make-up: Echipa ABA Academy (Alina Brăilescu) Foto: Roald Aron.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod